NHL: Prekvapený Lucic mení Boston za Los Angeles

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 14:38 • 2 min
NHL: Prekvapený Lucic mení Boston za Los Angeles

EL SEGUNDO - Zaujímavé meno pribudlo do kádra hokejistov Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

Dres dvojnásobných víťazov Stanleyho pohára z ostatných štyroch sezón si bude okrem slovenského útočníka Mariána Gáboríka obliekať aj ľavý krídelník so srbskými predkami Milan Lucic.

 

Dvadsaťsedemročný vancouverský rodák sa stal súčasťou výmeny na linke Los Angeles - Boston. Do tímu Bruins, ktorým velí slovenský kapitán Zdeno Chára, sa vydajú brankár Martin Jones, obranca Colin Miller a tiež draftový výber z 13. miesta.


Lucic bol od roku 2007 členom Boston Bruins, v sezóne 2010/2011 sa tešil z triumfu v Stanleyho pohári. V NHL v tzv. regular season doteraz nastrieľal 139 gólov a pridal 203 asistencií. V play-off je jeho bilancia 26 gólov a 35 asistencií.


"Stalo sa pre mňa nepredstaviteľné. Nikdy by som nepredpokladal, že ma vytrejdujú do mužstva, akým je Los Angeles. Nemôžem však povedať, že nie som šťastný, lebo je to naozaj silná organizácia. Bez ohľadu na výsledok nedávno skončenej sezóny na papieri patria medzi päť najlepších tímov v súťaži. Neprichádzam sem, aby som zmenil hernú kultúru mužstva. Prichádzam, aby som odovzdal zo seba to najlepšie," uviedol Lucic po tréningu v novom pôsobisku.


Lucica výrazne prekvapilo, že vzhľadom na obmedzené možnosti dodržania platového stropu pri tzv. drahších hráčoch napokon Kings prejavili o neho záujem. "Nie som lacný hráč a aj preto som zostal prekvapený a nadšený, keď som sa ocitol v Los Angeles," povedal Lucic pre server NHL.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies