NHL: Pre Kopeckého sa sezóna možno už skončila

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 18:06 • 2 min
NHL: Pre Kopeckého sa sezóna možno už skončila

SUNRISE - Tomáš Kopecký mesiac po otrase mozgu v Soči nezačal s tréningom.

slovakia

left justify in out

Hokejový útočník Tomáš Kopecký z Floridy Panthers ani mesiac po otrase mozgu v zápase skupinovej fázy olympijského turnaja v Soči medzi Slovenskom a Slovinskom (1:3) netuší, kedy sa vráti na ľadové plochy. Existuje aj možnosť, že sezóna sa pre slovenského hráča predčasne skončila. Florida už nemá veľkú šancu dostať sa do play-off.

 

"Už pred olympiádou som utrpel v NHL slabší otras mozgu, takže v priebehu pár týždňov to bol ďalší úder do hlavy. Takmer tri týždne po úraze v Soči som pravidelne pociťoval bolesti hlavy, ktoré prechádzali až do migrén. Najhoršie bolo, keď som sa ocitol v dave ľudí, všetko bolo pre mňa rýchle, nestíhal som poriadne reagovať, a keď tam bol väčší hluk, mal som problémy. Teraz je to už oveľa lepšie," povedal v rozhovore pre denník Plus jeden deň Tomáš Kopecký. 

 

Sabahudin Kovačevič dostal za zákrok na Slováka dištanc na jeden zápas. Dvadsaťsedemročný Slovinec trafil hráča Floridy Panthers lakťom do hlavy a potom útočníka SR ešte priľahol a korčuľou zasiahol Aleš Kranjc. Kopecký len s veľkými problémami a trocha dezorientovaný odkorčuľoval na striedačku a po chvíli odišiel do šatne. "Vôbec si na ten zákrok nepamätám. Ani to, ako som sa dostal na striedačku. Ako-tak som začal vnímať až v kabíne," uviedol Tomáš Kopecký, ktorý momentálne nemôže nič robiť a ani sa udržiavať v kondícii. Lekári mu zakázali v prvých týždňoch všetky činnosti, posledné dni už môže desať až pätnásť minút bicyklovať. "Ak to preženiem, tak sa bolesti hlavy opäť vracajú. Musím si strážiť pulz, lebo ak ho prekročím nad 140, vtedy to cítim,“ tvrdí pre Plus jeden deň Kopecký a dodáva: "Na otázku o návrate na ľad nepoznám odpoveď ani ja. Pri otrase mozgu sa nedá určiť dĺžka liečby, je to individuálne. Navyše som vôbec nezačal ani trénovať na ľade, takže je dosť možné, že v tejto sezóne už hrať hokej nebudem. Samozrejme, že by som sa chcel vrátiť, ale doktori mi povedali, že nemám nič uponáhľať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies