NHL: Pre Cháru aj Marinčina sa boj o Stanleyho pohár skončil

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 11:58 • 2 min
NHL: Pre Cháru aj Marinčina sa boj o Stanleyho pohár skončil

Washington - Pre hokejistov Bostonu Bruins aj Toronta Maple Leafs sa v noci na pondelok skončila sezóna NHL. Boston s kapitánom Zdenom Chárom podľahol v domácom šiestom stretnutí štvrťfinále play off Východnej konferencie Ottawe Senators 2:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Toronto, za ktoré nastúpil aj slovenský obranca Martin Marinčin, nestačilo na vlastnom ľade na Washington Capitals 1:2 po predĺžení. Bruins aj Maple Leas prehrali série 2:4 na zápasy. Washington s Ottawou doplnili zoznam postupujúcich do 2. kola, Capitals sa v konferenčnom semifinále stretnú s obhajcom titulu Pittsburghom, Ottawa narazí na New York Rangers.

 

Zo Slovákov zostal v hre o Stanleyho pohár už iba obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton si zmeria sily s Anaheimom. Druhú dvojicu semifinále Západnej konferencie tvoria Nashville a St. Louis. Chára s Marinčinom sú tak voľní pre potreby národného tímu na MS. Marinčin už dávnejšie sľúbil, že po konci klubovej sezóny v zámorí posilní reprezentačné mužstvo. Svoju účasť na svetovom šampionáte nevylúčil v predbežnom rozhovore ani Chára. Už v základnej časti však hral s drobnými zraneniami, pred mesiacom odhadoval svoj štart na MS 50 na 50.

 

Aj šiesty duel série medzi Boston a Ottawou rozhodol jediný gól a štvrtýkrát padol v predĺžení. "Senátorov" poslal do 2. kola krídelník Clarke MacArthur, ktorý v presilovke potrestal vylúčenie Davida Pastrňáka. V 67. minúte zakončil kombinačnú akciu presnou strelou z medzikružia. "Je to skvelý pocit. Samozrejme, najdôležitejšie je, že sme sa vyhli siedmemu zápasu. Boston má odolný tím, ktorý dokázal siahnuť na dno síl, hoci mu chýbali viacerí zranení hráči. Je super, že sme sériu ukončili už teraz," povedal MacArthur, ktorý si v predĺžení vynútil kľúčový faul Pastrňáka.

 

"Medvedi" hrali v play off bez štyroch stabilných obrancov a tri zápasy aj bez centra druhej formácie Davida Krejčího. "Taký je už hokej. Nanešťastie nám chýbalo niekoľko hráčov, napriek tomu som veľmi hrdý na to, ako sme bojovali. Nikdy sme sa nevzdali. Nemáme sa za čo hanbiť, ani sa nemusíme ľutovať pri takom vysokom počte zranení," uviedol Chára pre nhl.com. Slovenský zadák odohral 26:52 minúty, počas ktorých rozdal sedem bodyčekov, pripísal si aj mínusový bod a súperovho brankára ohrozil dvoma strelami.

 

1. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/

šieste zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

TORONTO MAPLE LEAFS - WASHINGTON CAPITALS 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 48. Matthews (Rielly, Hyman) – 53. Johansson (Eller, Orpik), 67. Johansson (Williams, Carlson). Brankári: Andersen - Holtby, strely na bránku: 38:36, 19.740 divákov.

/konečný výsledok série: 2:4, Washington postúpil do semifinále Východnej konferencie/

 

 

 

BOSTON BRUINS - OTTAWA SENATORS 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 19. Stafford (Marchand, McAvoy), 42. Bergeron (Marchand, C. Miller) – 24. Ryan (Brassard, Karlsson), 29. Turris (Dzingel), 67. MacArthur (Ryan, Brassard). Brankári: Rask - Anderson, strely na bránku: 30:29, 17.565 divákov.

/konečný výsledok série: 2:4, Ottawa postúpila do semifinále Východnej konferencie/

 

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 26:52 0 0 0 -1 2 0

Martin Marinčin (Toronto) 16:21 0 0 0 -1 2 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

dvojice 2. kola play off

semifinále Východnej konferencie

Washington - Pittsburgh

New York Rangers - Ottawa

semifinále Západnej konferencie

Anaheim - Edmonton

Nashville - St. Louis

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona