NHL: Poznáme troch ašpirantov na zisk Norrisovej trofeje

NETKY.SK • 22 Apríl 2019, 10:01 • 2 min
NHL: Poznáme troch ašpirantov na zisk Norrisovej trofeje

NEW YORK - Kandidátmi na zisk trofeje pre najlepšieho obrancu NHL v sezóne 2018/2019 sú už len traja hokejisti. 19. júna sa na slávnosti NHL Awards v Las Vegas dozvieme, či trofej poputuje do Calgary, San Jose alebo Tampy.

slovakia

left justify in out

Medzi trojicou nominovaných sú aj víťazi z predchádzajúcich dvoch sezón. Pred dvoma rokmi získal trofej pre najlepšieho obrancu NHL Brent Burns a pred rokom Victor Hedman. Dvadsaťoseemročný Švéd sa medzi finalistov dostal tretí rok po sebe. Dlhodobo vysoko produktívny obranca Tampy Bay sa v tejto sezóne blysol 54 bodmi za 12 gólov a 42 asistencií, štyrikrát bol jeho gól víťazný a dva z nich padli v predĺžení.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Victor Hedman has been named a Norris Trophy finalist!⚡️

Príspevok, ktorý zdieľa TB Lightning Nation (@tb_lightning_nation),


Ešte lepšie štatistiky produktivity mali zostávajúci dvaja finalisti. Tridsaťštyriročný Bren Burns má za sebou sezónu s 83 bodmi za 16 gólov a 67 asistencií, pridal aj šesť víťazných zásahov. Jeho 9-zápasová séria so ziskom minimálne bodu medzi 9.- 30. októbrom (spolu 3+11) je rekordom klubovej histórie Sharks medzi obrancami. Minimálne 60 asistencií v jednej sezóne si pred ním v drese San Jose pripísal iba útočník Joe Thornton, a to sedemkrát.

 


Giordano nazbieral 74 bodov za 17 gólov a 57 asistencií a ako 35-ročný má za sebou rekordnú sezónu. V presilovkách získal 21 bodov a ďalších 6 v oslabení, z toho boli 4 góly. Kapitán Calgary sa môže stať iba štvrtým hráčom v histórii, ktorý získa Norris Trophy vo veku 35 a viac rokov. Štyrikrát sa to podarilo Švédovi Nicklasovi Lidströmovi, trikrát Dougovi Harveyovi a raz Alovi MacInnisovi.

 


Najlepším obrancom NHL bol v minulosti aj Slovák Zdeno Chára. Prestížnu trofej Jamesa Norrisa získal v sezóne 2008/2009. 

 

img

 

James Norris Memorial Trophy je každoročne udeľované ocenenie pre najlepšieho obrancu v NHL. Prvýkrát bola udelená v roku 1954, kedy ju získal Red Kelly. Trofej sa udeľuje podľa hlasovania členov Asociácie profesionálnych hokejových novinárov (Professional Hockey Writers Association). Trofej venovali ako spomienku na svojho zosnulého otca štyri deti niekdajšieho majiteľa Detroitu Red Wings Jamesa Norrisa.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies