NHL: Potrestaný Torres oľutoval zákrok na Silfverberga

NETKY.SK • 9 Október 2015, 12:02 • 2 min
NHL: Potrestaný Torres oľutoval zákrok na Silfverberga

SAN JOSE - Útočník hokejistov San Jose Sharks Raffi Torres sa ospravedlnil Jakobovi Silfverbergovi za útok na hlavu v prípravnom zápase, po ktorom mu vedenie NHL vymeralo najprísnejší trest za priestupok tohto druhu v dejinách súťaže.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný krídelník si nezahrá úvodných 41 zápasov, čo je polovica základnej časti sezóny. "Je mi ľúto, že som sa opäť ocitol na vedľajšej koľaji. Veľmi ma teší, že Jakob neutrpel v dôsledku mojej hry vážnejšie zranenie," povedal Kanaďan na prahu piateho a najdlhšieho trestu vo svojej kariére v NHL.

 

 

Torres je známy svojimi nedovolenými až zákernými výpadmi na ľade proti hráčom súpera. Pred troma rokmi v apríli v zápase play-off ešte ako hráč Phoenixu nedovolene atakoval ramenom do hlavy Slováka v službách Chicaga Mariána Hossu. Vyslúžil si 25-zápasový trest, zatiaľ čo Hossa sa niekoľko mesiacov vyrovnával s následkami otrasu mozgu. Neskôr mu ho znížili na 21 stretnutí.

 

Na základe pravidiel kolektívnej zmluvy medzi NHL a hráčmi v predmetnom období nebude Torres poberať od vedenia svojho klubu plat, a preto príde o 440 860,29 USD. Táto suma bola vyrátaná na základe jeho priemernej ročnej gáže. Peniaze prepadnú v prospech Fondu krízovej pomoci hráčom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies