NHL: Play-off má isté Hossa, Halák a Višňovský sú blízko

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 12:11 • 2 min
NHL: Play-off má isté Hossa, Halák a Višňovský sú blízko

BRATISLAVA - Útočník Marián Hossa je päť dní pred koncom základnej časti NHL jediným slovenským hokejistom, ktorého tím má isté play-off.

slovakia

left justify in out

Chicagu patrí v tabuľke Západnej konferencie 4. priečka a nižšie už nepôjde. V bojoch o Stanleyho pohár si v tejto sezóne s určitosťou nezahrajú útočníci Tomáš Kopecký (Florida), Marko Daňo (Columbus) a Richard Pánik (Toronto), ako aj obrancovia Martin Marinčin (Edmonton) a Andrej Meszároš (Buffalo). Daňo a Marinčin po základnej časti NHL pravdepodobne poputujú na výpomoc do farmárskych tímov Springfieldu, resp. Oklahomy v AHL. Ostatní hráči by mohli byť k dispozícii trénerovi slovenskej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Česku (1.- 17. mája).


Ostatní siedmi Slováci v NHL urputne bojujú o účasť v play-off. Blízko do vyraďovacej časti majú brankár Jaroslav Halák a obranca Ľubomír Višňovský s New York Islanders. Ak "ostrovania" získajú minimálne bod v utorkovom súboji na ľade Philadelphie, zahrajú si v play-off druhýkrát za ostatné tri roky, ale premiérovo s Halákom v bránke.


Ďalším tímom s pravdepodobnosťou zisku miestenky do vyraďovacej časti je Boston so slovenským obrancom Zdenom Chárom. Bruins sú v tabuľke Východnej konferencie na 7. mieste a v závere dlhodobej súťaže ich od stredy čakajú tri zápasy počas štyroch dní na ľade Washingtonu, Floridy a Tampy Bay. V klube veria, že budú mať k dispozícii aj 38-ročného kapitána Cháru, ktorý pre nešpecifikované zdravotné problémy vynechal pondelkový tréning. Chára sa zranil pri blokovaní strely Davida Bootha z Toronta v sobotňajšom súboji, ktorý vyhrali hráči Bostonu 2:1 po samostatných nájazdoch. "Jeho stav posudzujeme zo dňa na deň. Viem, že je na tom lepšie ako po poslednom zápase. Dúfam, že všetko bude napokon dobré," povedal tréner Bostonu Claude Julien.


Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo hrajú s Detroitom do konca základnej časti už len dvakrát a zatiaľ majú na Východe náskok dvoch bodov na poslednej postupovej priečke pred Ottawou. Ak v utorok Red Wings doma zdolajú Carolinu a Ottawa prehrá v riadnom hracom čase s Pittsburghom, play-off hráčom Detroitu neujde.


Veľké starosti s postupom do vyraďovacej časti má obhajca trofeje Los Angeles. Tím obrancu Andreja Sekeru a útočníka Mariána Gáboríka prehral v pondelkovom dramatickom súboji na ľade Vancouvru 1:2 po samostatných nájazdoch, keď práve Gáborík nezachránil hostí od prehry v tretej sérii "lotérie". Druhý Slovák Sekera pauzuje s ortézou na kolene a jeho nasadenie do možného začiatku play-off je málo pravdepodobné.


Kings sú tri zápasy pred koncom základnej časti jeden bod za poslednou postupovou priečkou na Západe a voľnou kartou, ktorú momentálne drží Winnipeg. Zároveň majú rovnaký počet bodov ako hráči Calgary, ktorí sú vďaka vyššiemu počtu víťazstiev v riadnom hracom čase či predĺžení na treťom mieste v Pacifickej divízii pred Los Angeles. Práve štvrtkový vzájomný súboj Flames a Kings na ľade Calgary môže dať odpoveď na otázku, kto z týchto dvoch tímov postúpi do play-off.

Slováci v NHL päť dní pred koncom základnej časti 2014/2015:
Marián Hossa (Chicago) - istá účasť v play-off
Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský (obaja NY Islanders) - bojujú o play-off vo Východnej konferencii
Zdeno Chára (Boston) - bojuje o play-off vo Východnej konferencii
Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo (Detroit) - bojujú o play-pff vo Východnej konferencii
Marián Gáborík, Andrej Sekera (Los Angeles) - bojujú o play-off v Západnej konferencii
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Richard Pánik (Toronto) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii
Tomáš Kopecký (Florida) - nepostúpil do play-pff vo Východnej konferencii
Andrej Meszároš (Buffalo) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii
Marko Daňo (Columbus) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii, smeruje na farmu do Springfieldu v AHL
Martin Marinčin (Edmonton) - nepostúpil do play-off v Západnej konferencii, smeruje na farmu do Oklahoma City v AHL

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies