NHL play-off: Boje o pohár sa rozbehnú v noci na štvrtok, v hre je päť Slovákov

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:37 • 2 min
NHL play-off: Boje o pohár sa rozbehnú v noci na štvrtok, v hre je päť Slovákov

NEW YORK - Štyrmi zápasmi v noci na štvrtok SELČ sa začnú v zámorí boje o slávny Stanleyho pohár. V 1. kole play off NHL bude v hre aj päť Slovákov. Na najcennejšiu klubovú hokejovú trofej na svete vyryjú po sezóne 2014/2015 v poradí 97. víťaza.

slovakia

left justify in out

Titul z vlaňajška neobháji Los Angeles, ktorý v nabitej Západnej konferencii obsadil až deviatu priečku a nepostúpil do play off. V tejto konferencii bude mať slovenský hokej v 1. kole jediného zástupcu, tradične vysoké ambície má Chicago s útočníkom Mariánom Hossom. Blackhawks ako tretí tím Centrálnej divízie narazia na druhý Nashville, ktorý svojím hladkým postupom prekvapil mnohých odborníkov a teraz ho pasujú za "čierneho koňa" play off. Najlepší tím Západnej konferencie Anaheim sa stretne s Winnipegom, ktorý sa prebojoval do vyraďovačky prvýkrát od presťahovania klubu z Atlanty. Ďalšie dve dvojice na západe tvoria Vancouver s Calgary a St. Louis s Minnesotou.

 

Zo slovenského hľadiska bude zaujímavejšia Východná konferencia, kde až dva kluby majú vo svojom strede po dvoch hráčov. Ambiciózni New York Islanders v zostave s brankárom Jaroslavom Halákom a obrancom Ľubomírom Višňovským vyzvú v sérii dvoch tímov, ktoré vlani chýbali v bojoch o Stanley Cup, Washington, teda druhé mužstvo Metropolitnej divízie. Na klzisku súpera začne sériu aj Detroit s dvojicou slovenských útočníkov Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, Red Wings narazia na jedného z najväčších favoritov na zisk trofeje Tampu Bay. Ďalší vážny ašpirant na titul, víťaz Prezidentskej trofeje New York Rangers sa stretne s Pittsburghom, tím okolo Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina by chcel v play off napraviť nepresvedčivé výkony v druhej polovici základnej časti. Poslednú dvojicu na východe a druhú kanadskú dvojičku tvorí Montreal a Ottawa.

 

V bojoch o Stanleyho pohár sa predstaví až sedem tímov, ktoré vlani v play off absentovali. Päť kanadských klubov vo vyraďovačke je najviac od roku 2004. Dajú sa očakávať napínavé a vyrovnané série, najlepší tím základnej časti NY Rangers totiž delilo od 16. Calgary iba 16 bodov, čo je najmenší rozdiel v histórii profiligy, odkedy sa play off hrá so 16 účastníkmi.

 

Najviac skúseností z play off má spomedzi aktívnych slovenských hokejistov Marián Hossa. Na konte má štyri finálové účasti a v zbierke dva prstene za zisk Stanley Cupu, celkovo odohral vo vyraďovacej časti už 171 zápasov.

 

Všetky série play off sa hrajú klasicky na štyri víťazné zápasy. Prvé kolo sa uzavrie najneskôr 29. apríla.

 

Dvojice 1. kola play off NHL:

štvrťfinále Východnej konferencie

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

Washington Capitals - New York Islanders (HALÁK, VIŠŇOVSKÝ)

Montreal Canadiens - Ottawa Senators

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings (TATAR, JURČO)

 

štvrťfinále Západnej konferencie

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets

Vancouver Canucks - Calgary Flames

St. Louis Blues - Minnesota Wild

Nashville Predators - Chicago Blackhawks (HOSSA)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona