NHL: Pittsburgh vyradil Washington! V dramatických sériach rozhodli siedme zápasy

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 10:03 • 2 min
NHL: Pittsburgh vyradil Washington! V dramatických sériach rozhodli siedme zápasy

New York - Hokejisti Pittsburghu Penguins a Anaheimu Ducks postúpili medzi štyri najlepšie tímy zámorskej NHL. Obhajca trofeje z Pittsburghu triumfoval v rozhodujúcom siedmom zápase semifinále play off Východnej konferencie na ľade Washingtonu Capitals 2:0 a sériu vyhral 4:3 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Anaheim zdolal Edmonton Oilers 2:1 a semifinálovú sériu Západnej konferencie vyhral rovnako 4:3 na zápasy. Penguins sa v konferenčnom finále stretnú s Ottawou Senators, Anaheim si v boji o ligové finále zmeria sily s Nashvillom Predators.

 

Pittsburgh viedol v sérii nad Washingtonom už 3:1, ale súper dokázal vyrovnať a vynútiť si rozhodujúci siedmy zápas na domácom ľade. Ten na smútok fanúšikov v hale Verizon Center patril Marcovi-Andremu Fleurymu. Brankár Penguins predviedol výborný výkon, keď zlikvidoval všetkých 29 striel hráčov súpera a dosiahol čisté konto. V ofenzíve jeho výkon podporili gólmi Bryan Rust a Patric Hornqvist.

 

Fleuryho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu a pochvalu zožal aj od kapitána Sidneyho Crosbyho. "Bez neho by sme neboli tam kde sme. Počas série boli momenty, keď nás súper dostal pod veľký tlak, ale on predviedol viacero skvelých zákrokov a udržal nás v hre. Bol našou oporou v celej sérii," povedal Crosby o Fleurym.

 

Capitals mali hlavy v smútku, po vyrovnaní série na 3:3 v kľúčovom súboji nevyužili výhodu domáceho prostredia. "Bez gólov sa vyhrať nedá. Šance sme mali, ale nevyužili sme ich. Zároveň sme urobili niekoľko chybičiek, ktoré nás stáli zápas i celú sériu," vravel líder Washingtonu Alexander Ovečkin.

 

NHL - play off

7. zápas semifinále Východnej konferencie

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 29. Rust (Guentzel, Crosby), 45. Hornqvist (Schultz). Brankári: Holtby - Fleury, strely na bránku: 29:28, 18.506 divákov.

/konečný stav série: 3:4, postúpil Pittsburgh/

 

 

 

7. zápas semifinále Západnej konferencie

ANAHEIM DUCKS - EDMONTON OILERS 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 29. Cogliano (Kesler, Montour), 44. Ritchie (Vatanen, Perry) - 4. Caggiula. Brankári: Gibson - Talbot, strely na bránku: 30:24, 17.407 divákov.

/konečný stav série: 4:3, postúpil Anaheim/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies