NHL: Pittsburgh prelomili kliatbu, na ľade v San Jose vyhrali po 18 rokoch

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:38 • 2 min
NHL: Pittsburgh prelomili kliatbu, na ľade v San Jose vyhrali po 18 rokoch

SAN JOSE - Osemnásť rokov trvalo hokejistom Pittsburghu Penguins, kým našli spôsob, ako zvíťaziť na ľade San Jose Sharks. Žraloci dôkladne bránili svoje teritórium pred tučniakmi od 22. októbra 1997. Podľahli až v utorok partii okolo Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina, a to hneď rozdielom triedy 1:5. Pittsburčania sa navyše revanšovali za novembrovú prehru 1:3 z domáceho Consol Energy Centra.

slovakia

left justify in out

Prekliatie kalifornského ľadu začal rúcať už v 3. minúte Phil Kessel strelou z ostrého uhla a s prispením korčule bývalého hráča Penguins Paula Martina. "Bol to šťastný gól. Puk sa asi dvakrát odrazil od obrancu," priznal šťastný strelec, ktorý aj uzavrel skóre do prázdnej bránky domácich.


"Každý vie, aké je San Jose doma nebezpečné. Tuším sme tu naposledy vyhrali v roku 1997. To je dlhý čas. Do tejto haly sa nechodí vyhrávať každý deň. Viem to od čias, keď som ešte pôsobil v Západnej konferencii," povedal tréner Penguins Mike Johnston, ktorý v minulosti viedol Vancouver či Los Angeles.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies