NHL: Pittsburgh postúpil, Gáborík a L. A. si zahrajú 7. zápas

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 08:13 • 2 min
NHL: Pittsburgh postúpil, Gáborík a L. A. si zahrajú 7. zápas

COLUMBUS / MINNESOTA - Hokejisti Pittsburghu rozšírili počet tímov, ktoré postúpili do 2. kola play-off NHL. Najmä vďaka hetriku ruského útočníka Jevgenija Malkina zvíťazili v šiestom súboji 1. kola Východnej konferencie na ľade Columbusu 4:3 a sériu vyhrali 4:2.

slovakia

left justify in out

Hostia viedli po dvoch tretinách už 4:0, až potom začali domáci stíhaciu jazdu. V tretej časti hry strelili v rozpätí necelých piatich minút tri góly (51. - 56.), ale obrat v zápase nedovŕšili. Pittsburgh si počká na súpera v semifinále konferencie, ktorým bude víťaz súboja NY Rangers - Philadelphia (stav 3:2).


"Dôležitejšie ako moje tri góly sú naše víťazstvo a postup. Teraz máme viac sebavedomia a verím, že aj ja ešte pridám nejaké góly,“ povedal Malkin po desiatom hetriku v kariére a druhom v play-off. Dvadsaťsedemročný rodák z Magnitogorska strelecky mlčal deväť zápasov vo vyraďovacej časti. Podľa Elias Sports Bureau Malkin je len tretím hráčom Pittsburghu v jeho histórii, ktorý zaznamenal v play-off viac ako jeden hetrik. Ďalšími sú Mario Lemieux (3) a Sidney Crosby (2). 

 

Až dve série 1. kola play-off NHL bude musieť rozhodnúť siedmy zápas. Šancu na postup do semifinále Západnej konferencie si udržali hokejisti Los Angeles aj so slovenským útočníkom Maránom Gáboríkom. V pondelok doma zdolali San Jose 4:1 a stav série vyrovnali z 0:3 na 3:3. Vedúcimi osobnosťami domácich boli Justin Williams a Anže Kopitar, ktorí strelili po dva góly. Hráči L. A. dosiahli v tretej tretine od 52. min tri góly v rozpätí necelých troch minút a tým definitívne rozhodli. Brankár Jonathan Quick v posledných dvoch zápasoch pustil za svoj chrbát jediný puk, Gáboríkových päť striel na bránku sa neujalo. Rozhodujúci siedmy duel odohrajú v stredu 30. apríla v San Jose. 

 

Aj vyrovnanú sériu medzi Minnesotou a Coloradom v Západnej konferencii bude musieť rozhodnúť siedmy zápas. Hráči Minnesoty využili v šiestom zápase domáce prostredie, hostí z Denveru zdolali 5:2 a stav série vyrovnali na 3:3. Toto ich tretie víťazstvo sa nerodilo ľahko, keďže až do 54. min bol stav vyrovnaný 2:2. Potom strelili domáci tri góly, z toho dva do prázdnej bránky hostí. Prvou hviezou sa stal americký útočník Wild Zach Parise, autor dvoch gólov vrátane víťazného z 54. min. Rozhodnutie o víťazovi série padne 30. apríla v Denveri na ľade Colorada. 

1. kolo play-off NHL ročníka 2013/14 (hrá sa na 4 víťazstvá) 

Východná konferencia - štvrťfinále: 
Columbus - Pittsburgh 3:4 (0:2, 0:2, 3:0) - konečný výsledok série: 2:4 
Góly: 51.Ťutin (Calvert, J. Johnson), 54. Anisimov (J. Johnson, Atkinson), 56. N. Foligno (Ťutin) - 10. Malkin (Kunitz), 14. Malkin (Crosby, Niskanen), 21. Brandon Sutter, 36. Malkin (J. Jokinen, Niskanen), 

 

Západná konferencia - štvrťfinále: 
Minnesota - Colorado 5:2 (2:1, 0:1, 3:0) - stav série: 3:3 
Góly: 1. Parise (Suter, M. Koivu), 10. Mikael Granlund (Pominville, Parise), 54. Parise (M. Koivu, Suter), 59. Pominville (Haula, Parise), 60. Scandella - 17. P. Stastny (R. O´Reilly), 25. Holden (R. O´Reilly, Duchene) 

Los Angeles - San Jose 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) - stav série: 3:3 
Góly: 6. Justin Williams (Doughty, Muzzin), 52. Justin Williams (Regehr, Kopitar), 54. Kopitar (Justin Williams, King), 55. Kopitar (Doughty, Martínez) - 33. Sheppard (Braun, Torres) 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 17:36 min, 5 striel, 1 mínusový bod, 1 zblokovaná strela 

 

 

Utorkový program 1. kola play-off NHL: 
Východná konferencia: Philadelphia – NY Rangers /stav série 2:3/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona