NHL: Pittsburgh je opäť na nohách! Obhajca sa teší z postupu do finále

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 08:08 • 2 min
NHL: Pittsburgh je opäť na nohách! Obhajca sa teší z postupu do finále

PITTSBURGH - Hokejový Pittsburgh je opäť na nohách. Mužstvo je na najlepšej ceste zopakovať vlaňajšiu úspešnú misiu, ktorá vyvrcholila ziskom Stanleyho pohára. V dramatickej a najdlhšej možnej sérii o kráľa Východnej konferencie NHL si Penguins v rozhodujúcom siedmom stretnutí poradili s Ottawou Senators 3:2 po predĺžení a ovládli ju 4:3 na zápasy.

slovakia

left justify in out

V 86. min rozhodol o ich triumfe a postupe Chris Kunitz, ktorý práve v poslednom dueli strelil svoje prvé dva góly v tohtoročnom play-off. Pri prvom mu asistoval 40-ročný útočník Matt Cullen a vyšperkoval svoju beztak úžasnú kariérnu bilanciu v rozhodujúcich siedmych zápasoch kariéry už na 7:0.

Senators v siedmom dueli dvakrát tesne prehrávali, ale po inkasovanom góle vždy rýchlo našli odpoveď. Na Kunitzov presný zásah v polovici stretnutia, ktorým otvoril skóre, zareagoval už v 31. min Mark Stone. A keď obranca Justin Schultz v 52. min počas presilovky naklonil misky váh na stranu domácich, Ryan Dzingel o štyri minúty neskôr vyrovnal. V predĺžení sa o koniec sezóny pre "senátorov" postaral Kunitz.

Súperom Penguins vo finále NHL budú hráči Nashville, ktorí sa do rozhodujúcej série o trofej prepracovali z ôsmej priečky v Západnej konferencii po základnej časti. Kým Predators zabojujú o prvú trofej v klubovej histórii, "tučniaci" sa z jej zisku radovali dosiaľ štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016).

Finále play-off NHL - štvrtok (hralo sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh - Ottawa 3:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1) - konečný výsledok série 4:3
Góly: 30. Kunitz (Sheary, Cullen), 52. J. Schultz (Kessel, Kunitz), 86. Kunitz (Crosby, Schultz) - 31. Mark Stone (E. Karlsson, Pageau), 55. Dzingel (E. Karlsson, Turris)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona