NHL: Pittsburgh a St. Louis si vymenili útočníkov

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:50 • 2 min
NHL: Pittsburgh a St. Louis si vymenili útočníkov

PITTSBURGH - Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins získal z konkurenčného mužstva St. Louis Blues Maxima Lapierra výmenou za iného útočníka Marcel Goca.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan Lapierre má v profilige na svojom konte už 579 duelov s bilanciou 65 gólov, 72 asistencií a 570 trestných minút. Okrem St. Louis hral aj za Vancouver, Anaheim či Montreal. V play-off o Stanleyho pohár absolvoval spolu 75 zápasov (7+8). "Je to poriadny chlap a hrá s energiou," povedal na adresu Lapierra generálny manažér "tučniakov" Jim Rutherford.

 

O dva roky starší Nemec Marcel Goc takisto vystriedal už niekoľko klubov v NHL, za San Jose, Nashville, Floridu a Pittsburgh absolvoval v profilige 604 duelov základnej časti a ďalších 59 štartov pridal v play-off. "Nikdy nie je ľahké prísť o hráča, ako je Marcel. Príchodom Lapierra však získame útočníka na oslabenia," dodal Rutherford. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona