NHL: Phaneuf sa v ottawskej premiére nevyznamenal, víťazný gól patrí Zetterbergovi

NETKY.SK • 11 Február 2016, 13:24 • 2 min
NHL: Phaneuf sa v ottawskej premiére nevyznamenal, víťazný gól patrí Zetterbergovi

DETROIT - Dion Phaneuf sa vo svojom debute v drese Ottawy v stredajšom zápase hokejovej NHL v Detroite veľmi nevyznamenal. Na vrub hviezdnej akvizície Senators z utorkovej výmeny s Torontom ide víťazný gól Henrika Zetterberga v 53. minúte a mohlo to dopadnúť ešte horšie nebyť pozorného brankára hostí Craiga Andersona.

slovakia

left justify in out

Kanadský obranca prvý raz zaváhal už v šiestej minúte, keď zakopol a Gustavovi Niquistovi tým ponúkol šancu zvýšiť náskok Red Wings na 2:0. Anderson bol na svojom mieste. "Spadol som, ale Anderson ma zachránil," poďakoval sa spoluhráčovi Phaneuf. V záverečnej tretine však už gólman hostí po chybe skúseného zadáka kapituloval. Zetterberg sa celkom ľahko pretlačil cez jeho ľavú stranu do palebnej pozície a poslal puk ponad Andersonovo rameno do siete.

 

"Keby som tú situáciu mohol vrátiť späť, lepšie by som pracoval s hokejkou. Urobil to šikovne. Puk si posunul pod mojou hokejkou, mal som to riešiť inak," priznal podľa nhl.com 30-ročný zadák. Red Wings napokon zápas dotiahli do víťazného konca - 3:1. "Dnes sme body nezískali, ale chlapci ma do tímu prijali neuveriteľne," konštatoval debutant, ktorý nastúpil v drese s číslom 2, pretože jeho tradičná trojka v Ottawe patrí Marcovi Methotovi.


Phaneuf strávil na ľade so svojimi novými spoluhráčmi 21:42 min a pripísal si jeden mínusový bod a dva hity, Petra Mrázka v bránke Detroitu neohrozil. Tréner Dave Cameron ho využíval aj v početnej výhode (5:04 min), aj v nevýhode (1:51). "Myslím si, že zapadol dobre. Pomohol nám vo všetkých situáciách. Na ľade ho počuť, to sa mi páči," zhodnotil Cameron.

 

"Je to veľmi komunikatívny chlapík. Dnes sme po sebe dosť kričali, snažili sme si vysvetliť niektoré veci," potvrdil Phaneufov kolega z obrannej dvojice Cody Ceci. Phaneuf sa stal senátorom v rámci rozsiahlej "kanadskej" výmeny medzi Ottawou a Torontom. V Maple Leafs strávil sedem sezón, bol lídrom kabíny a kapitánom tímu. V tejto sezóne nazbieral 24 kanadských bodov za 3 góly a 21 asistencií v 52 stretnutiach.


Na Phaneufov prvý štart za Ottawu nebude v dobrom spomínať obranca Detroitu Danny DeKeyser, ktorý zblokoval jeho príklep a odniesla si to pravá noha. Po konzultácii s lekármi a trénermi zápas nedohral.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies