NHL: Peverley je v dobrom stave, lekári skúmajú čo spôsobilo kolaps

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 20:33 • 2 min
NHL: Peverley je v dobrom stave, lekári skúmajú čo spôsobilo kolaps

DALLAS - Hokejový útočník zámorského klubu NHL Dallas Stars Rich Peverley je po kolapse počas zápasu v stabilizovanom stave a je hospitalizovaný v nemocnici UT Southwestern St. Paul. Lekári teraz skúmajú, čo spôsobilo jeho srdcový kolaps v zápase s Columbusom Blue Jackets.

slovakia

left justify in out

"Rich oddychuje a cíti sa dobre. Lekári monitorujú jeho stav," povedal generálny manažér Jim Nill. "V najbližších dňoch sa podrobí testom, ktoré odhalia príčinu zlyhania jeho srdca. Rich komunikoval so spoluhráčmi a s kamarátmi a všetkým vrúcne ďakuje za podporu, ktorú dostal od fanúšikov a priateľov," dodal Nill. 
      

Peverley skolaboval v noci na utorok v zápase proti Columbusu. Tridsaťjedenročný útočník sa zrútil v 7. minúte prvej tretiny za stavu 0:1 priamo na striedačke krátko po tom, čo dokončil striedanie. V tuneli vedúcom do šatní sa mu dostalo okamžitej lekárskej pomoci a následne ho transportovali do miestnej nemocnice. Hráči oboch mužstiev boli situáciou natoľko šokovaní, že neboli schopní ďalej pokračovať v hre a po dohode tímov zápas nedohrali. Klubový lekár neskôr označil Peverleyho zrútenie ako srdcový kolaps. 
     

 Vedenie NHL ešte neurčilo termín dohrávky zápasu, informovala agentúra AP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies