NHL: Patrick Marleau sa so Sharks rozlúčil platenou inzerciou v novinách

NETKY.SK • 4 September 2017, 16:03 • 2 min
NHL: Patrick Marleau sa so Sharks rozlúčil platenou inzerciou v novinách

San Jose - Dlhých 19 rokov strávil útočník Patrick Marleau v klube zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks. Týmto dňom je koniec, skúsený 37-ročný krídelník sa v úvode júla dohodol na spolupráci s konkurenčným Torontom. Na svoje doteraz jediné pôsobisko v profilige nezanevrel a rozhodol sa s fanúšikmi rozlúčiť vskutku netradične - platenou inzerciou v miestnom periodiku San Jose Mercury News.

slovakia

left justify in out

Marleau si objednal jednu celú plnofarebnú stranu, na ktorej nechýbala jeho fotografia z júna 1997, keď si ho Sharks vybrali v drafte nováčikov v prvom kole z 2. miesta. "Od júna 1997 bolo San Jose mojím domovom, v ktorom sa mi splnil sen - prebojovať sa do NHL. Mal som to šťastie, že som v organizácii Sharks strávil 20 rokov. Získal som tu celoživotné priateľstvá, pracoval s vynikajúcim realizačným tímom, stretol som tu svoju manželku a založil rodinu, hral som pred skvelými fanúšikmi. San Jose navždy bude mojím domovom," napísal hokejista.

Patrick Marleau, ktorý s Torontom podpísal zmluvu na tri sezóny s ročným príjmom 6,25 milióna dolárov, má na svojom konte 1493 zápasov základnej časti profiligy s bilanciou 508 gólov a 574 asistencií, v play-off pridal ďalších 177 štartov (68+52). S reprezentáciou Kanady sa stal dvakrát majstrom sveta (2003 a 2004) aj olympijským víťazom (2010 a 2014), na svojom konte má aj striebro z MS 2005. K tomu, aby sa stal členom prestížneho Triple Gold Clubu, mu chýba už len Stanleyho pohár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies