NHL: Patrick Kane môže byť prvý Američan s cenou Art Ross Trophy

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 13:09 • 2 min
NHL: Patrick Kane môže byť prvý Američan s cenou Art Ross Trophy

NEW YORK - Útočník Patrick Kane z tímu hokejovej NHL Chicago Blackhawks má veľkú šancu stať sa prvým víťazom ocenenia Art Ross Trophy narodeným v USA.

slovakia

left justify in out

Túto cenu v zámorskej profilige získa najproduktívnejší hráč po základnej časti. V kanadskom bodovaní má 27-ročný krídelník pohodlný náskok pred Jamiem Bennom z Dallasu a v zostávajúcom priebehu dlhodobej sezóny môže prísť o prvenstvo len veľmi ťažko.

 

Chicago aj Dallas totiž do konca základnej časti čaká už len osem zápasov. Doteraz cenu získavali Kanaďania prípadne Európania. Patrick Kane dosiaľ nazbieral 92 kanadských bodov (39+53) v 74 dueloch, spomenutý Jamie Benn v rovnakej porcii stretnutí má na svojom konte o desať bodov menej.


Art Ross Trophy v NHL udeľujú od sezóny 1947/1948. Prvý ju získal Elmer Lach z Montrealu, rekordérom v tomto smere je Wayne Gretzky s desiatimi trofejami. V minulej sezóne ju získal spomínaný Jamie Benn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies