NHL: Patrick Kane bude chýbať Chicagu tri týždne

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 09:41 • 2 min
NHL: Patrick Kane bude chýbať Chicagu tri týždne

CHICAGO - Hokejisti tímu NHL Chicago Blackhawks na minimálne tri týždne prišli o jeden zo svojich útočných klenotov Patricka Kana.

slovakia

left justify in out

So 69 bodmi (20+49) najproduktívnejší hráč obhajcu Stanleyho pohára nedohral druhú tretinu stredajšieho víťazného súboja proti St. Louis (4:0) pre zranenie v dolnej časti tela. V skutočnosti mal Kane pomerne veľkú smolu, keďže na jeho ľavú nohu nečakane dopadol útočník St. Louis Brenden Morrow, ktorý predtým atakoval pri mantineli Kanovho spoluhráča Sheldona Brookbanka. Morrow pri odskoku od Brookbanka dopadol na Kanovu nohu tak nešťastne, že 29-gólový útočník musel dvanásť a pol minúty pred koncom druhej tretiny krívajúc nedobrovoľne z ľadu a v šatni sa podrobil prvým vyšetreniam. Tréner Blackhawks Joel Quenneville povedal, že Kane bude tímu chýbať minimálne tri týždne, čo znamená, že si zrejme nezahrá do konca základnej časti. Tá sa zavŕši 13. apríla.

"Je to jeden z našich výnimočných hráčov a budeme mať čo robiť, aby sme ho nahradili v koncepcii našej hry. Je to pre nás veľká strata, ale to zranenie a náraz mohli byť ešte horšie. Svojím spôsobom teda môžeme hovoriť aj o šťastí. Hráča ešte čakajú ďalšie testy," vyhlásil Quenneville. 

Chicagu patrí 12 zápasov pred koncom základnej časti štvrtá priečka v tabuľke Západnej konferencie. Obhajca Stanleyho pohára má 95 bodov a ešte potrebuje niekoľko víťazstiev na definitívu postupu do play-off. Okrem Kana sa tréner Quenneville musí v najbližších zápasoch zaobísť aj bez útočníka Brandona Saada a obrancu Michala Rozsívala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies