NHL: Päťbodový Bäckström a zahanbený Pittsburgh

NETKY.SK • 17 November 2016, 08:39 • 2 min
NHL: Päťbodový Bäckström a zahanbený Pittsburgh

WASHINGTON - Sedemgólový náklad si odvážajú z Washingtonu hokejisti Pittsburghu, ktorí okrem prehry 1:7 na ľade Capitals v stredajšom zápase NHL prišli aj o brankára Matta Murrayho.

slovakia

left justify in out

Ten musel odísť z hracej plochy 24 sekúnd pred koncom prvej tretiny po tom, čo mu po trme-vrme pred jeho bránkou spadla helma a do tváre ho zasiahla hokejka ruského spoluhráča Jevgenija Malkina. Bolo to za stavu 2:0 pre Washington. Murrayho vystriedal skúsenejší Marc-Andre Fleury, ktorý inkasoval už po 16 sekundách a celkovo päťkrát. Lídrom domácich pri suverénnom triumfe bol švédsky center Nicklas Bäckström, ktorý k dvom gólom pridal aj tri asistencie a tiež tri plusové body a 18 víťazných vhadzovaní. Dva góly pridal aj T. J. Oshie, kapitán Alexander Ovečkin skóroval raz, rovnako ako Justin Williams a obranca Dmitrij Orlov. Súboj Washington - Pittsburgh bol konfrontáciou víťaza základnej časti so šampiónom Stanleyho pohára z uplynulej sezóny. Capitals uštedrili Penguins najhorší debakel na svojom ľade od 2. januára 1989, keď to bolo 8:0.


"Odohrali sme veľký zápas. Boli sme dostatočne rýchli, vytvárali tlak na obrancov súpera a premieňali šance. Jednoducho skvelé," uviedol Nicklas Bäckström na webe NHL. "Bolo to ponižujúce a zahanbujúce. Súperovi hráči nás uviedli do rozpakov," skonštatoval tréner Pittsburghu Mike Sullivan.


"Som v poriadku, bolo to rozhodnutie trénera, že ma preventívne stiahol," uviedol Murray, ktorý pri vyšetreniach prešiel protokolom možného otrasu mozgu.


V druhom zápase stredajšieho programu NHL hráči Calgary zdolali súperov z Arizony 2:1 po predĺžení. Rozhodnutie padlo z hokejky českého útočníka Michaela Frolíka v 49. sekunde predĺženia.

Stredajšie sumáre NHL:

Washington - Pittsburgh 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Góly: 8. Oshie (Beagle), 18. Nicklas Bäckström (Oshie, Niskanen), 20. Oshie (Nicklas Bäckström, Carlson), 26. Orlov (Johansson, Nicklas Bäckström), 46. Williams (Oshie, Nicklas Bäckström), 51. Ovečkin (Burakovsky), 57. Nicklas Bäckström (Schmidt, Orpik) - 57. Kessel (Bonino, Schultz)

Calgary - Arizona 2:1 po predĺž. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 47. Tkachuk (Frolík), 61. Frolík - 40. Rieder (Martinook)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies