NHL: Panterov pribrzdili potkany, Jágr sa hneval na presilovky

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:56 • 2 min
NHL: Panterov pribrzdili potkany, Jágr sa hneval na presilovky

SUNRISE - Rozdať divákom štvrtkového zápasu Floridy s New Jersey v hokejovej NHL desaťtisíc umelých potkanov nebol najlepší nápad. Domácemu tímu sa dokonca vypomstil dvoma menšími trestami na dve minúty, ktoré však zostali nepotrestané.

slovakia

left justify in out

Aj tak takáto podpora tradície siahajúcej do roku 1996 skomplikovala Panthers cestu za tesným víťazstvom 3:2. Domácich fanúšikov totiž tak svrbeli ruky, že hračky hádzali na plochu aj vtedy, keď ich hlásateľ požiadal, aby prestali. Rozhodcovia nemali pochopenie a v tretej tretine trestali za predmety na ihrisku hneď dvakrát. Domáci hrdina Jaromír Jágr sa však postavil na stranu publika. "S vylúčeniami nesúhlasím. Veď môžem pokojne povedať, že pokanov hodili na ľad priaznivci Devils. Prečo by sme za to mali pykať my? Aj v bežnom zápase to môže zohrať svoju rolu, nie to ešte teraz, keď nám ide o postup do play-off. Dvojminútové tresty by za to nemali byť. Vedenie súťaže s tým musí niečo spraviť," myslí si český krídelník, ktorý vďaka dvom asistenciám osemnástykrát v kariére prekonal 60-bodovú hranicu.

 

"Rat trick", ako v USA pomenovali gólovú oslavu na floridský spôsob, vznikol počas finálovej série Stanleyho pohára 1996, keď sa na verejnosť dostalo, že Scott Mellanby v šatni zabil hokejkou potkana a tým istým "vražedným nástrojom" v prvom stretnutí na domácom ľade strelil dva góly do siete Calgary. Fanúšikom nebolo viac treba a umelých hlodavcov začalo na ploche pribúdať po každom presnom zásahu panterov. Vedenie NHL po predmetnej sezóne rozhodlo, že za podobné zdržiavanie hry môže rozhodca uložiť menší dvojminútový trest.

 

"Pre nás to bol taký menší bonus. Žiaľ, nedokázali sme súpera za to vytrestať. Chápem, že pre ich hráčov to muselo byť frustrujúce. Ale diváci dostali varovanie. Ťažko to posúdiť, ale myslím si, že diváci sa chceli iba trochu zabaviť a presilovky môžu z diania na ľade urobiť úplne iný zápas," vyjadril sa tréner hostí New Jersey John Hynes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona