NHL: Pánik sa sťahuje do Toronta, čaká ho štvrtý útok

NETKY.SK • 9 Október 2014, 20:27 • 2 min
NHL: Pánik sa sťahuje do Toronta, čaká ho štvrtý útok

TAMPA - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik napokon dostane v tejto sezóne šancu zahrať si v zámorskej NHL za Toronto Maple Leafs.

slovakia

left justify in out

"Javorové listy" si ho totiž stiahli z listiny nechránených hráčov, na ktorú 23-ročného martinského rodáka zaradil klub Tampa Bay Lightning. Správu priniesol napríklad web zámorskej súťaže. Ak by po Pánikovi do štvrtkového popoludnia nik nesiahol, pravdepodobne by putoval na formu v Syracuse. V predchádzajúcom súťažnom ročníku dal v 50 zápasoch tri góly a mal deväť asistencií.

 

Po angažovaní Pánika urobilo vedenie Maple Leafs presun útočníkov Troya Bodieho a Josha Leiva do Toronta Marlies, ktoré hrá v AHL. Pánik by mal zaujať pozíciu na pravom krídle štvrtého útoku, kde nahradí Matta Frattina vedľa centra Petra Hollanda a krídelníka Daniela Winnika. Toronto začalo sezónu stredajšou prehrou 3:4 s Montrealom. 

 

Toronto bude pre Pánika druhým klubom NHL. Tampa ho draftovala v roku 2009 v druhom kole z 52. miesta. Prvú šancu v profilige dostal v sezóne 2012/2013. Celkovo nastúpil na 75 duelov s bilanciou 8 gólov a 14 asistencií. V Tampe sa stal v úvode ročníka nadbytočným 24. hráčom, keďže sa uzdravil Brendan Morrow. Povolená je len dvadsaťtrojka. Vzhľadom na súčasnú zmluvu ho muselo vedenie Lightning pred preradením na farmu zaradiť na listinu nechránených hráčov. 

 

"Vždy to bolo uňho o vyrovnanosti výkonov. Zručnosti má skvelé, ale jeho konkurenti ho zdolali v kempe v boji o miesto. Je to jednoduché. Môžeme mať na súpiske len 23 hráčov, ktorým veríme, že vďaka ním budeme mať šancu vyhrávať v tejto sezóne zápasy. Teraz ich však bolo 24," uviedol pre Tampa Bay Times ešte v stredu asistent generálneho manažéra Tampy Julien BriseBois a doplnil: "Potrebuje podávať vyrovnané výkony nielen v zápasoch, ale aj v každom striedaní." 


Aj tréner Tampy Jon Cooper priznal, že počas pôsobenia v Lightning mal Pánik najlepší kemp, ale napokon uprednostnil Vladislava Namestnikova, Nikitu Kučerova či Bretta Connollyho. "Niekedy sledujete Richarda a je najlepším hráčom na ľade. Inokedy o ňom ani neviete," priznal pre Tampa Bay Times kouč Cooper.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies