NHL: Pánik pokračuje v Chicagu, podpísal ročný kontrakt

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 07:56 • 2 min
NHL: Pánik pokračuje v Chicagu, podpísal ročný kontrakt

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik sa dohodol s tímom zámorskej NHL Chicagom Blackhawks na novej ročnej zmluve.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný krídelník prišiel do klubu v uplynulej sezóne z Toronta. V drese "jastrabov" odohral 30 duelov v základnej časti a pripísal si šesť gólov a dve asistencie. V šiestich stretnutiach play off pridal tri asistencie.

 

"Bolo veľmi milým prekvapením, ako Richard v polovici sezóny naskočil do našej zostavy. S pribúdajúcim časom rástlo jeho sebavedomie, cítil sa na ľade stále komfortnejšie. Svoj najlepší hokej predvádzal v play off, čo je pre nás dobrým znamením. Je schopný nám pomôcť viacerými spôsobmi, chce zostať súčasťou tohto mužstva a urobiť ďalší krok vo svojej kariére," povedal pre CSN Chicago na adresu Pánika generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.

 

Slovenský reprezentant mal štatút obmedzeného voľného hráča. Podľa portálu Sportsnet.ca mu jeho nová zmluva vynesie 875-tisíc dolárov, teda o 100-tisíc menej, ako zarobil v minulom ročníku.

 

Sezónu odštartoval v drese Toronto Marlies v nižšej AHL, kde v 33 dueloch nazbieral 25 bodov (9+16). Premiéru v NHL si odkrútil v sezóne 2012/13 za Tampu Bay, ktorá ho draftovala ešte v roku 2009 z 52. miesta. Celkovo odohral v NHL 181 zápasov ZČ s bilanciou 25 gólov a 22 asistencií. V 8 dueloch play off pridal tri prihrávky. Na konte má aj prestížny Calderov pohár z roku 2012 s Norfolkom.

 

Pánik sa predstavil na ZOH 2014 v Soči a zahral si na troch majstrovstvách sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona