NHL: Pánik asistoval, Chicago čelí vyradeniu, Toronto a Ottawa vedú

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 09:59 • 2 min
NHL: Pánik asistoval, Chicago čelí vyradeniu, Toronto a Ottawa vedú

NEW YORK - Hokejisti Toronta vyhrali v treťom zápase štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL nad Washingtonom 4:3 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 2:1. Domáci zmazali dvojgólové manko a v 62. minúte rozhodol o ich triumfe v presilovke Tyler Bozak. Slovenský obranca v službách Toronta Martin Marinčin odohral 13:28 min. a pripísal si plusový bod.

slovakia

left justify in out

Washington, držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti, mal raketový vstup do stretnutia, keď už v 5. minúte viedol po góloch Nicklasa Bäckströma a Alexandra Ovečkina 2:0. Na dva presné zásahy stačili Capitals dve strely. Domáci však nezložili zbrane, vyrovnali skóre a dotiahli duel do predĺženia. V jeho druhej minúte Nazem Kadri poslal v presilovke strieľanú prihrávku na Bozaka, ktorý šikovným tečom usmernil puk do siete.

 

"Lomcuje mnou množstvo emócií. Po strelenom góle som chcel byť so spoluhráčmi a oslavovať. V sérii sme prežili viacero vrcholov a pádov, každý zápas dospel do predĺženia. Som rád, že sme dnes boli odmenení za tvrdú prácu," vyslovil sa pre zámorské médiá hrdina zápasu Bozak.

 

Capitals mali za stavu 3:1 v druhej tretine výhodu dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov, ale nevyužili ju a ponúkli domácim šancu na obrat. "Mali sme vtedy určite skórovať, takú výhodu musíme využiť," povedal švédsky útočník Bäckström. Podľa brankára "javorových listov" Frederika Andersena to bol zlomový moment zápasu. "Ubránili sme to, čo bolo fenomenálne. Myslím si, že vďaka tomu sme boli schopní vrátiť sa do stretnutia." Na 2:3 znížil mladík Auston Matthews, ktorý dal svoj prvý gól v bojoch o Stanleyho pohára a vo veku 19 rokov a 212 dní sa stal najmladším strelcom Toronta v play off od roku 1988. V noci na utorok sa skončila šnúra "železného muža" Karla Alznera, ktorý odohral bez prerušenia 540 zápasov základnej časti a 59 v play off, obranca Washingtonu nemohol nastúpiť pre zranenie v hornej časti tela.

 

Ottawa vedie v sérii s Bostonom 2:1, keď uspela v treťom dueli na ľade súpera 4:3 po predĺžení. Dvoma gólmi sa prezentoval Mike Hoffman, víťazný zásah si pripísal v 66. minúte v početnej výhode Bobby Ryan. Kapitán Bruins Zdeno Chára strávil na ľade viac ako 29 minút s jedným mínusovým bodom.

 

Hráči Chicaga viedli v treťom dueli štvrťfinále Západnej konferencie na ľade Nashvillu už 2:0, ale v tretej časti o svoj náskok prišli a napokon prehrali v predĺžení 2:3. Predators tak vedú v sérii už 3:0. Pri prvom góle hostí zaznamenal asistenciu slovenský útočník Richard Pánik. Rovnako v predĺžení uspel Anaheim v Calgary (5:4) a v sérii vedie 3:0.

 

Víťazný gól Predators strelil v 77. minúte švajčiarsky krídelník Kevin Fiala, ktorý po prihrávke Jamesa Neala zasunul bekhendom puk popod lapačku Coryho Crawforda a rozjasal vypredanú Bridgestone Arénu. "Je to víťazstvo nášho charakteru," nechal sa počuť Fiala. "Každý z nás pred treťou tretinou cítil, že to môžeme otočiť, každý jeden z nás tuho bojoval, a preto sa nám to nakoniec aj podarilo." Blackhawks sú na pokraji vyradenia.

 

"Sme teraz v ťažkej situácii. Máme dva dni na oddych a regeneráciu. Viem, že je to klišé, ale platí, že musíme vyhrať najskôr ďalší zápas a čo sa stane potom, uvidíme," povedal útočník "jastrabov" Patrick Kane, ktorý strelil svoj jubilejný 50. gól v play off v kariére. Predators o svojom postupe budú môcť rozhodnúť už v noci na štvrtok, keď je znova na ich ľade na programe štvrtý zápas série.

 

Rovnako v predĺžení uspel Anaheim v Calgary (5:4) a v sérii vedie 3:0. Ducks prehrávali v polovici zápasu 1:4 a všetko nasvedčovalo tomu, že Flames sa dočkajú prvého víťazstva. Zlom nastal, keď po štvrtom inkasovanom góle zo 16 striel prepustil John Gibson svoje miesto medzi tromi žŕdkami Jonathanovi Bernierovi. Nový muž v bránke "káčerov" zo 16 striel neinkasoval ani raz, hostia sa herne chytili a aj vďaka dvom gólom mladého obrancu Sheu Theodora si vynútili predĺženie. V ňom rozhodol o triumfe Ducks šťastný zásah Coreyho Perryho, keď sa puk po jeho nahodení odrazil od domáceho Michaela Stonea do bránky.

 

"Nikdy nehovor nikdy. Za nepriaznivého stavu sme neustále posielali puky na ich bránku, tlačili ich, striedanie za striedaním, a nakoniec sme našli cestu k víťazstvu," uviedol Perry. Kalifornský tím bude mať šancu spečatiť svoj postup v noci na štvrtok v zápase číslo štyri.

 

play off NHL /na štyri víťazstvá/

 

3. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

BOSTON BRUINS - OTTAWA SENATORS 3:4 pp (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)

 

Góly: 27. Acciari (Liles, Nash), 27. Backes (Liles, Cross), 34. Pastrňák (McAvoy, Spooner) - 8. Hoffman (Karlsson, Smith), 8. Brassard (Ryan, Stalberg), 24. Hoffman (Wideman, Brassard), 66. Ryan (Turris, Karlsson). Brankári: Rask - Anderson, strely na bránku: 20:32, 17.565 divákov.

/na zápasy: 1:2/

 

TORONTO MAPLE LEAFS - WASHINGTON CAPITALS 4:3 pp (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)

 

Góly: 15. Matthews (Rielly), 36. Kadri (Komarov), 40. Nylander (Matthews, Hyman), 62. Bozak (Kadri, Rielly) - 3. Bäckström (Schmidt, Oshie), 5. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 26. Kuznecov (Johansson, Williams). Brankári: Andersen - Holtby, strely na bránku: 28:26, 19.861 divákov.

/na zápasy: 2:1/

 

3. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

NASHVILLE PREDATORS - CHICAGO BLACKHAWKS 3:2 pp (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)

 

Góly: 45. Forsberg (Arvidsson), 55. Forsberg (Ellis, Johansen), 77. Fiala (Neal, Järnkrok) - 22. Rasmussen (Krüger, PÁNIK), 32. Kane (Keith). Brankári: Rinne - Crawford, strely na bránku: 49:36, 17.204 divákov.

/na zápasy: 3:0/

 

CALGARY FLAMES - ANAHEIM DUCKS 4:5 pp (2:1, 2:1, 0:2 - 0:1)

 

Góly: 3. Monahan (Brouwer, Gaudreau), 10. Versteeg (Monahan, Brodie), 25. Stone (Brodie, Backlund), 29. Bennett (Giordano, Backlund) – 16. Ritchie (Vermette, Lindholm), 40. Theodore (Rakell, Bieksa), 52. Thompson (Lindholm, Perry), 56. Theodore (Bieksa, Thompson), 62. Perry (Rakell, Thompson). Brankári: Elliott - Gibson (29. Bernier), strely na bránku: 32:27, 19.289 divákov.

/na zápasy: 0:3/

 

Slováci v akcii:

 

Richard Pánik (Chicago) 18:31 0 1 1 0 1 0

Marián Hossa (Chicago) 23:19 0 0 0 -1 5 2

Zdeno Chára (Boston) 29:07 0 0 0 -1 0 0

Martin Marinčin (Toronto) 13:28 0 0 0 +1 0 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies