NHL: Palát rozhodol o výhre Tampy nad Montrealom

NETKY.SK • 29 December 2021, 10:10 • 2 min
NHL: Palát rozhodol o výhre Tampy nad Montrealom

TAMPA BAY – Hokejisti Tampy Bay bez zraneného slovenského obrancu Erika Černáka zvíťazili v nočnom zápase NHL nad Montrealom 5:4 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Palát hrdinom zápasu

 

Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára uspel štvrtýkrát za sebou a zvýšil náskok na čele tabuľky Východnej konferencie pred Carolinou na tri body, Hurricanes však odohrali o dva zápasy menej. O triumfe Lightning rozhodol v 36. sekunde predĺženia český útočník Ondřej Palát. Tri kanadské body za dva góly a asistenciu si v domácom drese pripísal Brayden Point.

 

Dvadsaťpäťročný center zažil vydarený návrat do zostavy po zranení v hornej časti tela, pre ktoré vynechal predchádzajúcich 14 zápasov. "Niekedy mi ešte chýbal správny 'timing'. Ale ako čas plynul, cítil som sa stále lepšie a lepšie," komentoval Point svoj prvý štart po pauze.

 

 

V repríze minulosezónneho finále bol pre Tampu mimoriadne dôležitý gól Coreyho Perryho pri hre bez brankára za stavu 3:4, ktorý padol 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Vynútil ním pre svoj tím predĺženie. V ňom Palát potrestal chybu Jakea Evansa pri rozohrávke a strelou z prvej zužitkoval prihrávku Victora Hedmana. "Myslím si, že oba tímy mali fázy, v ktorých hrali skvele, a takisto mali aj slabé pasáže, ktoré by radšej vzali späť. Chlapci si zaslúžia uznanie za to, ako sa vrátili do zápasu a našli cestu k víťazstvu," pochválil svojich zverencov asistent trénera Tampy Derek Lalonde. Ten zastúpil na striedačke hlavného kouča Jona Coopera, ktorý chýbal v súvislosti s COVID-19 protokolom.

 

"Bleskom" sa doma darí, vo svojej aréne vyhrali siedmy zápas za sebou. Brankár Tampy Maxime Lagace vo svojom prvom štarte v NHL od 8. mája predviedol 27 úspešných zákrokov. V drese Canadiens dali svoje prvé góly v profiligovej kariére Rafael Harvey-Pinard a Kale Clague. "Habs" odohrali prvý zápas po covidovej pauze, nastúpili prvýkrát od 14. decembra. Šnúru prehier natiahli už na šesť duelov.

 

 

15 gólov v jednom zápase?

 

Gólové hody sa zrodili v zápase San Jose - Arizona, Sharks zvíťazili 8:7 po nájazdoch. V záverečnom rozstrele skórovali iba domáci Logan Couture a Tomáš Hertl. Coutore si okrem víťazného nájazdu pripísal aj gól a asistenciu, bilanciu 1+1 mali aj jeho spoluhráči Timo Meier a Alexander Barabanov. Radim Šimek a Jeffrey Truchon-Viel na začiatku druhej tretiny za stavu 2:2 skórovali v priebehu siedmich sekúnd a poslali kalifornský tím do vedenia 4:2. Pre Truchona-Viela to bol premiérový gól v NHL. Sharks iba druhýkrát v klubovej histórii strelili dva góly za sedem sekúnd, napodobnili svoj výkon z 5. novembra 1992.

 

Domáci viedli v závere 7:5, no náskok neudržali a o víťazstve rozhodli až v rozstrele. "Samozrejme, sme radi za dva body, na to sa nikdy nebudem sťažovať, no pre trénerov je takýto priebeh zápasu frustrujúci. Už som si myslel, že sme sa upokojili, no ako sa ukázalo, nebolo tomu tak. Nedokázali sme udržať vedenie," povedal pre nhl.com tréner Sharks Bob Boughner.

 

 

4 góly za 76 sekúnd!

 

Líder Západnej konferencie Vegas uspel na ľade Los Angeles 6:3 aj vďaka dvom presným zásahom a asistencii Jonathana Marchessaulta. V prvej tretine padli štyri góly za 76 sekúnd, pričom Golden Knights strelili tri z nich. V klubovej histórii to rýchlejšie dokázali "rytieri" len 30. januára 2018 proti Calgary (53 s). Kapitán LA Anže Kopitar zaznamenal 573. asistenciu v drese Kings, čím prekonal v historickej klubovej tabuľke legendárneho Waynea Gretzkého a osamostatnil sa na druhom mieste za Marcelom Dionneom, ktorý vedie poradie so 757 asistenciami. Knights vyhrali na ľadoch súperov už šiesty zápas v rade.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona