NHL: Pacioretty je 29. kapitánom v histórii Canadiens, zvolili ho hráči

NETKY.SK • 18 September 2015, 18:31 • 2 min
NHL: Pacioretty je 29. kapitánom v histórii Canadiens, zvolili ho hráči

MONTREAL - Novým kapitánom tímu NHL Montreal Canadiens sa stal americký útočník Max Pacioretty. Dvadsaťšesťročného hokejistu si za svojho lídra vybrali samotní hráči. Jeho asistentmi budú P.K. Subban, Andrej Markov, Tomáš Plekanec a Brendan Gallagher.

slovakia

left justify in out

Pacioretty je v poradí 29. kapitánom v histórii slávneho kanadského klubu. V minulej sezóne bol jedným z piatich asistentov v tíme "Habs", nedávno však generálny manažér Marc Bergevin vyhlásil, že mužstvo musí mať v novom ročníku svojho vodcu s "céčkom".

 

Rýchlonohý krídelník je iba tretím Američanom, ktorý dostal kapitánsku funkciu v Montreale. Pred ním sa tejto pocty dostalo Brianovi Giontovi v rokoch 2010-2014 a Chrisovi Cheliosovi, ktorý sa v rokoch 1989-90 delil o céčko s Guy Carbonneauom. Informáciu priniesla stanica TSN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies