NHL: Ovečkina preorientujú v Capitals z pravej strany na ľavú

NETKY.SK • 13 September 2014, 14:02 • 2 min
NHL: Ovečkina preorientujú v Capitals z pravej strany na ľavú

WASHINGTON - Kapitán hokejistov Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin sa v úvode novej sezóny presťahuje z pravého na ľavé krídlo.

slovakia

left justify in out

Nedávno experti NHL.com vyhlásili Rusa za najlepšieho pravého krídelníka v súťaži, nový tréner Capitals Barry Trotz sa však rozhodol pre zmenu a presunie hviezdu na ľavú stranu útoku.

 

"Pred kempom som sa rozhodol, že budem Alexandra Ovečkina orientovať skôr na ľavú stranu. Myslím si, že sa tam lepšie pohybuje. Občas ho budeme potrebovať aj na opačnej strane, ale najradšej by som ho videl na ľavom krídle," povedal pre CSN Washington Barry Trotz.

 

Ovečkin v minulej sezóne strelil v základnej časti NHL 51 gólov, ale mal aj 35 mínusových bodov. Kouč Capitals teraz chce zapájať hviezdneho útočníka častejšie aj do plnenia si defenzívnych úloh. "Veci, ktoré Alex vie, ho už nemôžem naučiť. Môžem s ním však pracovať na vylepšení a zdokonalení činností, ktorým sa v minulosti toľko nevenoval," tvrdí Trotz, ktorý už svojho zverenca oboznámil o plánoch.

 

Ovečkin končil poslednú sezónu so zranením, na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, na ktorých bol kapitánom zlatého ruského výberu, si poranil koleno. Hráč s číslom osem potvrdil, že je zdravotne v poriadku. "Koleno ma už neobmedzuje. Cítim sa byť stopercentne pripravený," doplnil Ovečkin. Informácie pochádzajú z CSN Washington, AP a NHL.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona