NHL: Ovečkin získal ako prvý hráč Capitals 900 bodov

NETKY.SK • 21 Október 2015, 08:04 • 2 min
NHL: Ovečkin získal ako prvý hráč Capitals 900 bodov

CALGARY - Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin sa ako prvý hráč tímu NHL Washington Capitals dostal na hranicu 900 kanadských bodov. Významnú métu dosiahol kapitán Capitals po góle na ľade Calgary Flames. Washington vyhral 6:2, Ovečkin pridal aj jednu asistenciu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný útočník strelil v základnej časti 479 gólov a už len štyri presné zásahy stráca na historicky najlepšieho ruského kanoniera v NHL Sergeja Fiodorova (483). Ovečkin je najlepším strelcom NHL spomedzi hráčov od sezóny 2000/2001, hoci on vstúpil do profiligy až v roku 2005.

 

Na hranicu 900 bodov sa Ovečkin dostal ako druhý najrýchlejší spomedzi aktívnych hráčov, keď na to potreboval 764 zápasov. Jaromír Jágr to dosiahol v 681 dueloch. "Je to veľký míľnik. Milujem mojich spoluhráčov. Je ťažké v tejto lige dosiahnuť niečo sám," povedal Ovečkin pre Washington Post. Chválil aj tréner Barry Trotz. "Je to výnimočný hokejista. Dosiahnuť v tejto súťaži 900 bodov je úžasné, to sa podarí len skvelým hráčom. Myslím, že ešte veľa bodov na konto pridá," dodal kouč Capitals.

 

Druhé miesto v historickej tabuľke produktivity Capitals drží stále bývalý slovenský reprezentant Peter Bondra, ktorý v 961 zápasoch nazbieral 825 bodov a s 472 gólmi je druhý aj medzi kanoniermi, rovnako za Ovečkinom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies