NHL: Ovečkin vzal Bondrovi ďalší rekord

NETKY.SK • 13 Január 2015, 13:40 • 2 min
NHL: Ovečkin vzal Bondrovi ďalší rekord

WASHINGTON - Ruský hokejista Alexander Ovečkin prekonal v tejto sezóne druhý klubový rekord Washingtonu, ktorý doteraz držal Peter Bondra.

slovakia

left justify in out

V novembri definitívne poslal do zabudnutia maximum v počte získaných kanadských bodov v drese Capitals, v pondelok zasa klubový rekord v počte víťazných gólov. Bondra ich v NHL nazbieral 78, vo Washingtone 73. Ovečkin má na svojom konte 74 víťazných zásahov.

 

Ruskej hviezde sa v poslednom čase darí, v siedmich zápasoch dala šesť gólov. "Ak to ide tímu, potom je to dobré aj pre jednotlivca. Snažím sa len dostávať puky do siete," uviedol Ovečkin, ktorý v 42 dueloch ročníka nazbieral celkovo 37 bodov (22+15). V 721 dueloch má na svojom konte 444 gólov a 407 asistencií. Bondra je stále so 472 presnými zásahmi najlepším strelcom histórie Capitals. 

 

Obe hviezdy sú z rôzneho prostredia, mali iné východiskové pozície v Capitals, ale mnohé ich spája. Pred pôsobením v NHL si vyskúšali seniorský hokej v Európe, ani jeden z nich nevyhral Stanleyho pohár. Obaja majú nos na góly. Vo Washingtone mal priaznivejšie podmienky na štart Ovečkin, ktorý bol jednotkou draftu. Bondru si klub vybral ako 156. v poradí. "Alex má neskutočný herný štýl. Aj keď nie ste fanúšikom hokeja, na ľade vás upúta. Naozaj bolo len otázkou času, kedy ma prekoná," uviedol nedávno Peter Bondra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona