NHL: Ovečkin v spoločnosti Gretzkého, Bossyho či Lemieuxa

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 11:12 • 2 min
NHL: Ovečkin v spoločnosti Gretzkého, Bossyho či Lemieuxa

WASHINGTON - Ruský topkanonier Alexander Ovečkin prekonáva v zámorskej hokejovej NHL jeden rekord za druhým. Dvadsaťdeväťročný Moskovčan sa síce v stredu nedostal na čelo niektorého z historických rebríčkov profiligy, no podarilo sa mu prepracovať medzi úzku skupinu elitných hráčov.

slovakia

left justify in out

Pri prehre 1:3 s NY Rangers sa ruský reprezentant raz zapísal do streleckej listiny, v tejto sezóne má na svojom konte už 45 gólov a túto hranicu sa mu podarilo dosiahnuť v NHL už siedmykrát. Stal sa len piatym hráčom histórie, v ktorého štatistikách figuruje aj tento míľnik. Pred ním túto hranicu pokorili Wayne Gretzky, Mike Bossy, Mario Lemieux a Marcel Dionne.

 

Začiatkom marca sa stal Ovečkin prvým hráčom v zámorskej NHL, ktorý v piatich rôznych sezónach zaznamenal aspoň desať víťazných gólov. Kapitán Washingtonu je neohrozeným lídrom tabuľky strelcov aktuálneho ročníka profiligy a v hodnotení produktivity je druhý za Johnom Tavaresom z NY Islanders. Do úvodu marca bol prvý spoločne s Guyom Lafleurom a Jeremym Roenickom, ktorí počas kariéry zaznamenali štyri ročníky s dvojciferným počtom víťazných gólov. Najväčšej legende hokeja Waynovi Gretzkému sa to podarilo iba dvakrát. Jaromír Jágr či Mario Lemieux to dokázali tri razy.

 

V tejto sezóne Ovečkin už tri pokoril klubové rekordy Petra Bondru. Najprv v novembri definitívne poslal do zabudnutia maximum v počte získaných kanadských bodov v drese Capitals, v januári potom klubový rekord rodáka z ukrajinského Lucku v počte víťazných gólov a neskôr aj Bondrov zápis v počte viacgólových zápasov v tíme z amerického hlavného mesta. Ovečkin má na svojom konte už 97 stretnutí, v ktorých strelili minimálne dva góly. Do konca základnej časti NHL sa Ovečkin pravdepodobne prepracuje aj na pozíciu najlepšieho kanoniera v histórii Capitals, za Bondrom totiž zaostáva len o 5 presných zásahov. "Alex má neskutočný herný štýl. Aj keď nie ste fanúšikom hokeja, na ľade vás upúta. Naozaj bolo len otázkou času, kedy ma prekoná," uviedol nedávno Peter Bondra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies