NHL: Ovečkin ukončil gólové suchoty, s 825 bodmi vyrovnal Bondrov rekord

NETKY.SK • 3 November 2014, 12:24 • 2 min
NHL: Ovečkin ukončil gólové suchoty, s 825 bodmi vyrovnal Bondrov rekord

WASHINGTON - Ruský hokejista Alexander Ovečkin prelomil šesťzápasové strelecké suchoty v zámorskej NHL, keď v noci na pondelok v zápase medzi jeho Washingtonom a Arizonou strelil gól a pridal k nemu tri asistencie. Ani to však nepomohlo Capitals k víťazstvu, v divokej prestrelke prehrali s Coyotes 5:6. Ovečkina môže aspoň tešiť, že si pripísal 825. bod v drese Washingtonu a vyrovnal tak klubový rekord Petra Bondru.

slovakia

left justify in out

Legendárny slovenský kanonier nastupoval za tím z hlavného mesta v rokoch 1990-2004. Dvadsaťdeväťročný Ovečkin hrá vo Washingtone desiatu sezónu, v 690 zápasoch nastrieľal 428 gólov a zaznamenal 397 asistencií. Je iba otázkou času, kedy sa osamostatní na čele historickej tabuľky klubovej produktitivity, najbližšiu príležitosť bude mať v noci na stredu, keď Capitals privítajú na svojom ľade Calgary.

 

Bondra je stále klubovým rekordérom v počte gólov, ktorých strelil 472. Vedie historické tímové štatistiky aj v počte presných zásahov v oslabení (32), pri rovnovážnom počte hráčov na ľade (303), víťazných gólov (73) a spomedzi hráčov Washingtonu dosiahol aj najviac hetrikov (19). Ruský krídelník už dávnejšie prekonal rekord slovenského ostrostrelca v počte presilovkových gólov, aktuálne ich má na konte 153. Informoval o tom portál si.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies