NHL: Ovečkin sa zaradil medzi velikánov ligy

NETKY.SK • 2 Február 2015, 11:22 • 2 min
NHL: Ovečkin sa zaradil medzi velikánov ligy

WASHINGTON - Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin sa stal piatym hokejistom, ktorý dal v každej zo svojich prvých desiatich sezón v NHL aspoň tridsať gólov.

slovakia

left justify in out

Ruský krídelník napodobnil velikánov Mika Bossyho, Wayna Gretzkého, Jariho Kurriho a Mika Gartnera. Na zozname by bol aj Jaromír Jágr, ale v úvodnom ročníku 1990/91 strelil v drese Pittsburghu 27 gólov. Ovečkin v tejto sezóne strelil už 31 gólov v 50 stretnutiach a je najlepším v tabuľke strelcov. Dva presné zásahy dosiahol v nedeľu proti St. Louis.

 

"Videl som Ovečkinov zásah minulú stredu proti Pittsburghu. Vyzerá to, akoby každý jeho gól bol rovnaký. Tento rok už skóroval veľakrát. Neviem, aká tvrdá strela bola v mojich časoch, ale Ovečkin strieľa oveľa tvrdšie ako ja. Za tie roky sa zmenil výstroj, je však jedno, aké majú brankári veľké betóny. Ak vystrelí Ovečkin ako v stredu, puk určite prejde do bránky," uviedol na webe NHL Bossy. 

 

Z aktívnych hráčov dali aspoň tridsať gólov v premiérovej sezóne v NHL len Sidney Crosby, Jevgej Malkin a Jeff Skinner. V neskorších rokoch však na svoju potenciu nenadviazali. Duo z Pittsburghu Crosby, Malkin zastavili zdravotné problémy. Ovečkin v žiadnej z prvých deviatich sezón nevynechal desať a viac zápasov. 

 

Ruskému krídelníkovi neubrali na streleckej produktivite ani zmeny trénerov Capitals, Barry Trotz je už desiatym kormidelníkom, ktorý vedie odchovanca Dinama Moskva. Ovečkin odohral v NHL doteraz 729 zápasov, dal v nich 453 gólov a pridal 409 asistencií. Informácie zverejnil web NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona