NHL: Ovečkin s ďalším hetrikom, Halákov Boston prehral v Pittsburghu

NETKY.SK • 15 December 2018, 08:19 • 2 min
NHL: Ovečkin s ďalším hetrikom, Halákov Boston prehral v Pittsburghu

NEW YORK - Alexander Ovečkin strelil svoj druhý hetrik v sezóne a jeho Washington Capitals zvíťazil na ľade Caroliny Hurricanes 6:5 po predĺžení a nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Halák si pripísal 23 úspešných zákrokov. V drese "tučniakov" nastúpil Phil Kessel na svoj 277. zápas v sérii. Brankár Casey DeSmith chytil 48 striel "medveďov" a vylepšil si osobné maximum v NHL.

 

Ovečkin zaznamenal 22. hetrik v profiligovej kariére, druhý v uplynulých dvoch stretnutiach. "Len sa pokúšam robiť dobre svoju prácu. Každý chce dať gól, no v tejto súťaži je to ťažké. Mám šťastie, že mám takých dobrých spoluhráčov," uviedol 33-ročný Rus, ktorý bodoval v trinástom zápase v sérii. Informoval o tom portál nhl.com.

 

Richard Pánik odohral 18:38 min v drese Arizony pri víťazstve na ľade New Yorku Rangers 4:3 po predĺžení. "Kojoti" prerušili nepriaznivú štvorzápasovú sériu prehier. Slovenský krídelník sa bodovo nepresadil, pripísal si jednu "plusku", dve trestné minúty a dvakrát vystrelil na domáceho brankára Henrika Lundqvista.

 

Hráči New Jersey Devils prehrávali s Vegas Golden Knights po prvej tretine 0:3, no vývoj duelu otočili a víťazný gól na 5:4 strelil v prvej minúte predĺženia Nico Hischier. "Je to gól, ktorý si budem pamätať celý život," uviedol 19-ročný Švajčiar, ktorý skóroval v extra čase prvýkrát vo svojej profiligovej kariére.

 

Ottawa vyhrala v Detroite 4:2. Útočník "senátorov" Bobby Ryan nastúpil v drese hostí po absencii zavinenej otrasom mozgu.

 

Ryan O'Reilly rozhodol gólom v početnej nevýhode v tretej minúte predĺženia o víťazstve St. Louis nad Coloradom Avalanche 4:3. "Nabral som rýchlosť a pokúsil som sa presne zakončiť. Zápas sa hral vo vysokom tempe, ukázali sme veľkú vyspelosť a odolnosť," vyhlásil O'Reilly.

 

Winnipeg zdolal Chicago na jeho ľade 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil Mark Scheifele, ktorý zaznamenal v uplynulých štyroch stretnutiach 11 bodov. Za domácich strelil dva góly a pridal jednu asistenciu kapitán Jonathan Toews.

 

Líder Edmontonu Oilers Conor McDavid dvakrát skóroval a raz asistoval pri triumfe svojho tímu nad Philadelphiou 4:1. Dvadsaťjedenročný Kanaďan bodoval vo ôsmich zápasoch za sebou. "Pomaly sme sa rozbiehali, brankár Miko Koskinen nás podržal. Postupom času sme sa dostali do zápasu, hrali sme našu hru a dali sme góly," povedal McDavid.

 

výsledky:

New Jersey - Vegas 5:4 pp, New York Rangers - Arizona 3:4 pp, Pittsburgh - Boston 5:3, Carolina - Washington 5:6 pp a sn, Detroit - Ottawa 2:4, St. Louis - Colorado 4:3 pp, Chicago - Winnipeg 3:4 pp, Edmonton - Philadelphia 4:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies