NHL: Ovečkin neskóroval už v 10 zápasoch, v rovnovážnom stave v devätnástich

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 14:05 • 2 min
NHL: Ovečkin neskóroval už v 10 zápasoch, v rovnovážnom stave v devätnástich

WASHINGTON - Nie je to tak dávno, čo ruský hokejista Alexander Ovečkin oslávil tisíci bod v NHL a jeho Washington na ceste za Prezidentskou trofejou valcoval jedného súpera za druhým. Hokejisti Capitals sú stále na špici súťaže, hoci 100-bodovú hranicu (95) naháňajú už poriadne dlho.

slovakia

left justify in out

V ostatných štyroch zápasoch nad svojimi súpermi nezvíťazili a kanonier na pohľadanie Ovečkin ťahá sériu desiatich stretnutí bez streleného gólu, pričom v rovnovážnom stave na ľade neskóroval už v 19 zápasoch. V oboch prípadoch sú to negatívne rekordy počas 11-ročného pôsobenia šesťnásobného najlepšieho strelca NHL a držiteľa ceny Mauricea Richarda z ostatných štyroch sezón.

Ovečkin v posledných piatich súbojoch vystrelil na súperových brankárov až 22-krát, ale bez gólového efektu, pripísal si len dve asistencie. Celkovo v 68 zápasoch tejto sezóny dosiahol 27 gólov a na osemnástom mieste tabuľky kanonierov je poriadne vzdialený od 34-gólového lídra Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu.

 

"Niekedy vás hokejoví bohovia nútia na góloch zapracovať o čosi viac a to je presne to, čo Alexovi teraz chýba. Nemyslím si však, že sa z toho čoskoro nedostane. Opäť začne strieľať góly, tým som si istý," uviedol tréner Washingtonu Barry Trotz na webe washingtonpost.com ešte v čase, keď bol Ovečkin na šiestich zápasoch bez gólu.

Ovečkin sa pred dvoma mesiacmi stal 37. hráčom s 1000 bodmi v NHL v drese jedného tímu. V klubových rebríčkoch Capitals je prvý v počte bodov (1022), gólov (552), gólov v presilovkách (207), počte striel (4480), víťazných gólov (95), gólov v predĺžení (19) či bodov v presilovkách (398). To všetko dosiahol v 907 zápasoch. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona