NHL: Ovečkin bol v marci bez bodu pri rovnovážnom stave

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 14:00 • 2 min
NHL: Ovečkin bol v marci bez bodu pri rovnovážnom stave

WASHINGTON - Alexander Ovečkin je síce so 48 gólmi suverénne najlepším strelcom tohto ročníka hokejovej NHL, ale pri vyrovnanom počte hráčov na ľade je bezzubý.

slovakia

left justify in out

Útočník Washingtonu v pätnástich marcových zápasoch nezískal ani jeden kanadský bod v takýchto situáciách, Capitals na ľade s ním dokonca neskórovali a inkasovali až 14-krát.

 

Doménou 28-ročného krídelníka sú presilové hry, v ktorých v tejto sezóne nastrieľal 22 gólov a pridal 14 asistencií. Rus je suverénne najusilovnejším strelcom v súťaži, brankárov ohrozil v 71 zápasoch už 366-krát. Druhý v tejto štatistike Patrick Sharp zo Chicaga odohral ešte o štyri duely viac než Ovečkin, ale vyslal až o 72 striel menej než on. Moskovský rodák je však na opačnom konci iného, omnoho podstatnejšieho ukazovateľa - v štatistike plus/mínus je s 34 mínusovými bodmi na poslednom 858. mieste spomedzi všetkých hokejistov v súťaži.

 

Štatistika sa pri rovnovážnom stave počíta každému korčuliarovi, ktorý je na ľade v okamihu, keď padne gól. V presilovke sa v prípade presného zásahu hráčovi nezapočítavajú plusové body, ale "získa" mínusku, ak v tom čase inkasuje. A naopak: ak znevýhodnené mužstvo v oslabení skóruje, v tom momente každý jeho hráč na klzisku má bod plus. Štatistika sa nemení pri góle z trestného strieľania či samostatného nájazdu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies