NHL: Ottawa vyhrala v Pittsburghu, kouč Pens Sullivan: Málo sme strieľali

NETKY.SK • 14 Máj 2017, 14:36 • 2 min
NHL: Ottawa vyhrala v Pittsburghu, kouč Pens Sullivan: Málo sme strieľali

NEW YORK - Hokejisti Ottawy Senators triumfovali v úvodnom súboji finále play off Východnej konferencie NHL na ľade obhajcu Pittsburghu Penguins 2:1 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

slovakia

left justify in out

O triumfe hostí rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Bobby Ryan. Druhý zápas konferenčného finále je na programe v noci na utorok opäť v Pittsburghu.

 

"Senátori" začali lepšie a v 15. minúte sa ujali vedenia. Po zlej rozohrávke domácich sa za bránkou dostal k puku Bobby Ryan a skvelou prihrávkou našiel úplne voľného Jeana-Gabriela Pageaua, ktorý strelou bez prípravy otvoril skóre. Bol to jeho ôsmy gól v play off a spoločne s ďalšími dvomi hráčmi sa delí o druhé miesto v tabuľke kanonierov. Dvadsaťštyriročný center prežíva play off snov, veď v základnej časti sa v 82 zápasoch presadil len 12-krát. Pittsburgh mal v prvej tretine štyri presilovky vrátane 45-sekundovej o dvoch hráčov, ale výborne chytajúceho Craiga Andersona neprekonal. Sedem minút pred koncom druhej časti mohli vyhrávať ottawskí hokejisti o dva góly, ale rozhodca prerušil hru skôr, ako Alexandre Burrows dorazil puk za Marca-Andreho Fleuryho.

 

Pittsburgh dobýjal hosťujúcu bránku a napokon predsa len Andersona prekonal. V 55. minúte nahodil puk pred bránku Chris Kunitz a ruský útočník Jevgenij Malkin šikovným tečom pomedzi Andersonove betóny vyrovnal na 1:1. Bol to jeho šiesty gól vo vyraďovacích bojoch a s 19 bodmi je najproduktívnejším mužom NHL v bojoch o Stanleyho pohár. V drese Penguins nazbieral Malkin v play off už 148 bodov (54+94), o jeden viac ako Jaromír Jágr. V klubovej histórii sa tak Malkin dostal na tretie miesto za Maria Lemieuxa (172) a Sidneyho Crosbyho (151).

 

"Tučniaci" mohli duel otočiť ešte v riadnom čase, ale necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny skončil puk po strele Phila Kessela na hornej žrdi a tak duel vyústil do predĺženia. Ottawčania potvrdili, že v hre v nadstavenom čase sú majstri. Do rýchleho brejku sa v 65. minúte dostal Ryan a svoj únik zakončil perfektnou bekhendovou strelou. Ottawa má v predĺženiach v tohtoročnom play off bilanciu 6-1. Senators sa do konferenčného finále dostali tretíkrát a prvý zápas série vždy vyhrali. Podarilo sa im to aj v rokoch 2003 a 2007. V zostave Penguins chýbal druhý zápas pre zranenie dolnej časti tela Carl Hagelin, za hostí nastúpil v útoku Tommy Wingels namiesto zraneného Viktora Stalberga.

 

Ryan prerušil šesťzápasové čakanie na gól a v play off sa presadil piatykrát. "Vedel som, že to raz prelomím, pretože som sa dostával do šancí. Prišlo to v pravej chvíli, je to skvelý pocit," povedal zámorským médiám 30-ročný Američan, ktorého v roku 2005 draftoval Anaheim Ducks z 2. miesta za Crosbym. Dobrý vstup do série nechce Ottawa preceniť. "Je to len prvý zápas, nebudeme sa preto veľmi tešiť. Samozrejme, že máme radosť, ale musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy. Očakávame, že ten ďalší bude ešte náročnejší," povedal tréner Senators Guy Boucher.

 

O jediný gól Pens sa postaral Malkin. "V tretej tretine sme hrali lepšie. Povedali sme si v šatni nejaké veci, zmenili sme taktiku a začalo to fungovať. Oni už len čakali na brejky, čo je pochopiteľné. Majú dobrých hráčov. Škoda gólu v predĺžení, keď nám ich hráč ušiel," povedal Malkin podľa nhl.com. Ottawa prestrieľala domácich v pomere 35:28, početnosť striel sa domácemu trénerovi Mikeovi Sullivanovi nepáčila. "Strávili sme dosť času s pukom v útočnej tretine, ale málo sme strieľali. Častokrát sme namiesto strely ešte hľadali iné riešenie," uviedol kormidelník Pittsburghu.

 

1. zápas finále Východnej konferencie

PITTSBURGH PENGUINS - OTTAWA SENATORS 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 55. Malkin (Kunitz, Hainsey) - 15. Pageau (Ryan), 65. Ryan (Pageau, Stone). Brankári: Fleury - Anderson, strely na bránku: 28:35, 18.614 divákov.

/stav série: 0:1/

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies