NHL: Ottawa si po desiatich rokoch zahrá konferenčné finále

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 08:39 • 2 min
NHL: Ottawa si po desiatich rokoch zahrá konferenčné finále

NEW YORK - Hokejisti Ottawy Senators zvíťazili nad New Yorkom Rangers 4:2 v utorkovom zápase NHL a rovnakým pomerom triumfovali aj v semifinálovej sérii play-off Východnej konferencie. "Senátori" postúpili do konferenčného finále prvýkrát od roku 2007 a stretnú sa v ňom s úspešnejším z dvojice Washington Capitals - Pittsburgh Penguins.

slovakia

left justify in out

O druhom finalistovi sa rozhodne už v stredu. Hokejisti z hlavného mesta Kanady pred desiatimi rokmi dosiahli najväčší úspech v histórii klubu, keď postúpili až do finále bojov o Stanleyho pohár, kde bol nad ich sily Anaheim Ducks.

Ottawa v utorok po prvej tretine viedla už 2:0 zásluhou gólov Mika Hoffmana a Marka Stona. Druhý pritom potvrdil až videorozhodca, pretože domáci tréner Alain Vigneault sa domnieval, že Stone bol v ofsajde. V 34. min za domácich "jazdcov" znížil niekdajší hokejista Ottawy Mika Zibanejad, ale už po dvoch minútach bol rozdiel v skóre opäť dvojgólový po presnom zásahu Erika Karlssona. Rangers znovu vrátil do hry v tretej tretine rýchly gól Chrisa Kreidera po 53 sekundách hry. Domáci hokejisti v poslednej časti hry prestrieľali Senators pomerom 15:5, ale na Kreidera už nikto nenadviazal. Naopak, posledný klinec do ich rakvy zatĺkol a zároveň stanovil konečný rezultát duelu necelých sedem sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky Jean-Gabriel Pageau.

"Podarilo sa nám niečo, čo málokto očakával. Je to obrovský úspech," povedal tréner "senátorov" Guy Boucher a takisto vyzdvihol kvality švédskeho beka Karlssona. "Som naozaj rád, že je v mojom tíme," vyhlásil. "Papierovo možno mali lepších hráčov, ale verili sme, že keď sa veci vyvinú správnym smerom, môžeme byť úspešní. Bola to náročná séria. Myslím si, že sme bojovali v každom zápase, ale v treťom a štvrtom dueli sme nehrali tak, ako sme chceli. Rangers nám nič nedarovali. Prešli sme dlhú cestu. Teraz to trochu oslávime a vrátime sa naspäť do práce" povedal Karlsson.

Semifinále play-off NHL - utorok (hralo sa na štyri víťazstvá):
VÝCHODNÁ KONFERENCIA

New York Rangers - Ottawa Senators 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) - konečný stav série: 2:4
Góly: 34. Zibanejad (Zuccarello, Holden), 41. Kreider (Zibanejad, Br. Smith) - 5. Hoffman (E. Karlsson, MacArthur), 15. Mark Stone (MacArthur, Ch. Wideman), 36. E. Karlsson (B. Ryan, C. Anderson), 60. Pageau (Mark Stone)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies