NHL: Ottawa s Jarošom deklasovala Calgary

NETKY.SK • 14 Október 2017, 08:08 • 2 min
NHL: Ottawa s Jarošom deklasovala Calgary

CALGARY - Hokejisti Ottawy Senators so slovenským obrancom Christiánom Jarošom v zostave deklasovali Calgary Flames 6:0 v piatkovom kanadskom derby severoamerickej NHL.

slovakia

left justify in out

Jaroš bol na ľade viac ako deväť a pol minúty a prezentoval sa jedným "hitom". Hráči Calgary našli premožiteľa iba druhýkrát v doterajších piatich zápasoch. Prvé čisté konto v sezóne a 39. počas pôsobenia v profilige si pripísal brankár "senátorov" Craig Anderson, ktorý zneškodnil všetkých 25 pokusov súpera a znemožnil Jaromírovi Jágrovi otvoriť si strelecký účet v drese Flames. Český veterán bol v dobrej príležitosti v druhej tretine, keď sa po prihrávke Sama Bennetta ocitol v bezprostrednej blízkosti ottawskej bránky, no Anderson bol na jeho strelu z prvej pripravený.

"Vždy robíte chyby, a potom ich vidíte na videu a snažíte sa im vyvarovať. Myslím si, že my sme sa poučili z našich nedostatkov v prvých troch zápasoch a dnes sme odohrali dobrých 60 minút," povedal Anderson, ktorý zožal chválu i od spoluhráčov. "Nepanikáril a dobre čítal hru. Je skvelé, že ho máme. V niektorých zápasoch, aj keď sa nám nedarí a ide naňho veľa striel, vždy zostane pokojný a podrží nás," uviedol Cody Ceci na webe NHL.

Tri asistencie si pripísal prvý center "Sens" Kyle Turris, dva body za gól a asistenciu získali Mark Stone, Derick Brassard a Ceci. Na druhom triumfe Ottawy v sezóne sa gólovo podieľali i Mike Hoffman, Ryan Dzingel a Chris Wideman.

Prvú prehru v sezóne utŕžili hráči Vegas Golden Knights, ktorí podľahli hokejistom Detroitu Red Wings 3:6, napriek tomu, že po štyridsiatich minútach viedli 3:2. O víťazovi rozhodla skvelá tretia tretina v podaní "červených krídel", v ktorej strelili až štyri góly. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral viac ako 16 minút, počas ktorých jedenkrát ohrozil súperovho brankára, no nebodoval. Viac zaujal úspešnou bitkou s Erikom Haulom v závere zápasu, inkasoval za ňu 5-minútový trest. V NHL sa pobil vôbec po prvý raz.

Ruský "snajper" Alexander Ovečkin pomohol deviatym gólom v sezóne k triumfu Washingtonu Capitals 5:2 nad New Jersey Devils. Tridsaťdvaročný útočník je aktuálne lídrom tabuľky strelcov i najproduktívnejším hráčom súťaže. Nikdy predtým nemal v kariére po piatich zápasoch na konte toľko presných zásahov. Pre "diablov" to bola vôbec prvá prehra v ročníku. Štyri body v zápase získal za gól a tri asistencie útočník Capitals Niclas Bäckström, o bod menej dosiahol Jevgenij Kuznecov (2+1).

"Bol to jednoznačne náš najlepší zápas v sezóne. Takto chceme hrať," povedal pre nhl.com brankár Washingtonu Branden Holtby, ktorý zastavil 21 z 23 striel domácich a dosiahol úspešnosť zákrokov 91,3%. "Darilo sa nám eliminovať rýchlosť a minimalizovať počet príležitostí súpera. Držali sme ich najmä v rohoch klziska," doplnil tréner víťazného tímu Barry Trotz.

Hráči Colorada Avalanche zdolali súperov Anaheim Ducks 3:1 a predĺžili si sériu víťazstiev na tri zápasy. V aktuálnej sezóne zaváhali dosiaľ iba raz. Ducks prišli o gólmana Johna Gibsona, ktorý stretnutie opustil po prvej tretine za nerozhodného stavu so zranením hornej časti tela. Nahradil ho Reto Berra, ktorý dvakrát inkasoval a zaznamenal 19 úspešných zákrokov.

Sumáre NHL - piatok:

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 40. S. Jones (Werenski, Wennberg), 48. Panarin (S. Jones, Werenski), 60. Sedlák (R. Murray) - 15. K. Hayes

New Jersey Devils - Washington Capitals 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Góly: 37. Hall (Palmieri, Butcher), 41. Palmieri (Severson, J. Moore) - 15. Oshie (Bäckström), 29. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 39. J. Vrána (Smith-Pelly, Kuznecov), 46. Oshie (Bäckström, Kuznecov), 48. Bäckström (Ovečkin, Oshie)

Calgary Flames - Ottawa Senators 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Góly: 20. Ceci (Pyatt, N. Thompson), 39. Brassard (Mark Stone, B. Ryan), 42. Hoffman (Ceci, Turris), 46. Mark Stone (Borowiecki, Brassard), 48. Dzingel (Chabot, Turris), 57. Ch. Wideman (Turris, Z. Smith)
Christián Jaroš (Ottawa) 9:34 min, 1 "hit"

Coloardo Avalanche - Anaheim Ducks 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 12. Landeskog (Rantanen, Andrighetto), 55. Barrie (Rantanen, Andrighetto), 60. Zadorov - 43. Montour (Cogliano, L. Shaw)

Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings 3:6 (0:1, 3:1, 0:4)
Góly: 29. Marchessault (R. Smith), 36. Neal (Perron, Eakin), 37. Haula (Sbisa, Leipsic) - 2. Nyquist (Zetterberg, Daley), 35. Zetterberg (Helm), 45. Mantha (Zetterberg, Nyquist), 48. Nielsen (Zetterberg, Mantha), 51. Nyquist (Mantha), 55. Glendening (Abdelkader, D. Larkin)
Tomáš Tatar (Detroit) 16:19 min, 1 strela, 3 "hity", +1, 5 trestných minút za bitku
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies