NHL: Oshieho hetrik a prvé semifinále pre Washington

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 07:46 • 2 min
NHL: Oshieho hetrik a prvé semifinále pre Washington

WASHINGTON - Ani domáci Alexander Ovečkin, ani hosťujúci Sidney Crosby, ale Timothy Leif "T. J." Oshie bol hrdinom štvrtkového prvého semifinále play-off Východnej konferencie NHL medzi Washingtonom a Pittsburghom.

slovakia

left justify in out

Americký útočník sa hetrikom vrátane rozhodujúceho gólu v desiatej minúte predĺženia pričinil o víťazstvo Capitals 4:3 znamenajúce vedenie v sérii 1:0. Jeho posledný zásah odobrili rozhodcovia po štvorminútovom preskúmaní videa. Dvadsaťdeväťročný pravý krídelník šikovne obkorčuľoval bránku a zasunul puk za presúvajúceho sa gólmana Matta Murrayho, ktorý mu vlastnou hokejkou nechtiac "dopomohol" dostať sa za čiaru. "Počínal si výborne, zrealizoval to skvele. V predĺžení je každá strela dobrá strela, utvorili sme si v ňom dostatok šancí. Máme prvé víťazstvo a ideme ďalej," citoval server nhl.com Ovečkina, ktorý asistoval prvej hviezde večera pri jej druhom zásahu.

Podľa Elias Sports Bureau je Oshie tretím hráčom v klubovej histórii po Nicklasovi Bäckströmovi (2010) a Dinovi Ciccarellim (1990), ktorý vo vyraďovacej fáze NHL dosiahol v jednom zápase tri góly vrátane presnej trefy v predĺžení. Druhý diel ostro sledovanej konfrontácie je znova na ľade víťaza základnej časti na programe v sobotu. "Myslím si, že sme odviedli celkom dobrú robotu, vypracovali sme si niekoľko slušných príležitostí. Mali sme síce trochu pomalší rozbeh, ale keď sme sa do toho dostali, hralo sa v rýchlom tempe, hore-dolu, čo je typické pre zápas v tejto fáze ročníka," komentoval priebeh prvého duelu pittsburský kapitán Sidney Crosby, ktorý v ňom nebodoval.

Semifinále play-off NHL - štvrtok (hrá na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington - Pittsburgh 4:3 po predĺžení (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) - stav série 1:0
Góly: 11. Burakovsky (Chimera, Carlson), 33. Oshie, 44. Oshie (Ovečkin), 70. Oshie - 31. Lovejoy (Bonino, Hagelin), 32. Malkin (Kunitz, Letang), 49. Bonino (Hagelin, Kessel)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona