NHL: Okrem Meszároša má už aj Perron osem mínusiek

NETKY.SK • 22 Október 2014, 11:48 • 2 min
NHL: Okrem Meszároša má už aj Perron osem mínusiek

NEW YORK - Okrem slovenského obrancu Andreja Meszároša má osem mínusových bodov v zámorskej hokejovej NHL už aj krídelník Edmontonu David Perron.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice z tímu Buffalo Sabres tak už nie je sám na chvoste hodnotenia. Slovenský bek ani jeho klub zatiaľ nemajú úspešnú sezónu. Sabres uzatvárajú poradie celej profiligy s dvoma bodmi po boku Sekerovej Caroliny, Buffalo na rozdiel od Hurricanes už aspoň raz zvíťazilo.

 

V hodnotení plus-mínus je zatiaľ 620 hokejistov. Meszároš mal počas kariéry v NHL štyri sezóny, ktoré zakončil na mínusových hodnotách. Najhorší výsledok dosiahol v ročníku 2006/2007, keď nazbieral v drese Ottawy pätnásť mínusiek. Ročník predtým dosiahol 34 plusových bodov, tridsiatku prekonal aj v ročníku 2010/2011 v drese Philadelphie. 

 

Sedem mínusových bodov má na svojom konte päť hokejistov - René Bourque z Montrealu, Luke Schenn z Philadelphie, Nick Holden a Jamie McGinn z Colorada či Teddy Purcell z Edmontonu. Zo Slovákov je na tom najlepšie s dvoma pluskami Marko Daňo, Marián Hossa a Tomáš Jurčo majú po jednej. V záporných hodnotách tejto štatistiky sú Richard Pánik a Zdeno Chára (po -1), Tomáš Kopecký (-2) a Andrej Sekera (-4). Nulu majú Martin Marinčin, Tomáš Tatar a Marián Gáborík. Štatistiky sú z webu NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona