NHL: Odbremenili Ovečkina s Bäckströmom a Washington šliape

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:56 • 2 min
NHL: Odbremenili Ovečkina s Bäckströmom a Washington šliape

NEW YORK - V hokejovom Washingtone už všetko podstatné v obrannej tretine súpera nestojí a nepadá len na rusko-švédskej útočnej dvojici Alexander Ovečkin, Nicklas Bäckström.

slovakia

left justify in out

TJ Oshie a Justin Williams dobre zapadli do ofenzívnych šíkov Capitals a mužstvo je po desiatich zápasoch novej sezóny NHL na 2. priečke vo Východnej konferencii NHL.

"Ich príchody čiastočne zmenšili tlak na našich lídrov. Útočná sila sa rozložila na viacero hráčov. Williams aj Oshie sú skvelými prírastkami v našom tíme a som z nich nadšený. Sú platní na oboch koncoch ľadu," citovali New York Times generálneho manažéra Capitals Briana MacLellana. Oshie (4+4) aj Williams (2+6) nazbierali v úvodných desiatich vystúpeniach zhodne po osem bodov - takisto ako Bäckström (4+4). Ovečkin ich má zatiaľ dvanásť (5+7), jeho krajan Jevgenij Kuznecov ešte o jeden viac (5+8).

Americký univerzál Oshie, ktorý prišiel zo St. Louis výmenou za Troya Brouwera, osviežil mužstvo svojou kombináciou rýchlosti, energie a tvrdosti. "Priniesol nám stabilitu. Takého hráča ako on sme predtým nemali," pripomenul tréner Barry Trotz. "Hral som s mnohými skvelými hokejistami, ale nie s Alexandrom Ovečkinom. Možnosti, aké sa človeku otvárajú, keď je s ním na ľade, som doteraz nepoznal. V útoku sa dostávam k toľkým šanciam ako ešte nikdy," pochvaľuje si 28-ročný americký krídelník Oshie.

V osobe skúseného 34-ročného Kanaďana Justina Williamsa získal Washington trojnásobného víťaza Stanleyho pohára (2x Los Angeles, 1x Carolina), čo by mohlo osobitne pomôcť Ovečkinovi. "Rád ich spájam, lebo 'Oviemu' to prospieva v jeho raste na ľade i mimo neho. Niektoré skúsenosti mu ešte predsa len chýbajú a od Williamsa sa má čomu priučiť," doplnil Barry Trotz.

Capitals v uplynulej sezóne obsadili 2. miesto vo Východnej konferencii a v prvom kole bojov o Stanleyho pohár vyradili New York Islanders 4:3 na zápasy. "Zrkadlovo" však potom v konferenčnom semifinále stroskotali na inom newyorskom tíme Rangers.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies