NHL: Obranca Jones bude Columbusu chýbať tri týždne

NETKY.SK • 8 November 2016, 07:46 • 2 min
NHL: Obranca Jones bude Columbusu chýbať tri týždne

COLUMBUS - Zámorský hokejový klub NHL Columbus Blue Jackets sa musí tri týždne zaobísť bez obrancu Setha Jonesa, ktorý má po sobotňajšom zápase na ľade St. Louis Blues (1:2 pp) prasknutú kosť na pravej nohe. Informoval web nhl.com.

slovakia

left justify in out

"Modrokabátnici" zaradili 22-ročného hráča na listinu zranených hráčov. Jones v desiatich dueloch tejto sezóny strelil tri góly, pridal rovnaký počet asistencií a je najvyťaženejším hráčom Blue Jackets, keď bol na ľade v priemere 24 minút a 14 sekúnd na zápas.

 

Zranenie si privodil v prvej tretine po súboji s útočníkom Blues Patrikom Berglundom. "Bol to veľmi smolný moment. Pred bránkou sme bojovali o puk a on mi nešťastne skočil nožom zhora na nohu. Bolo to divné. Prešlo mi to cez jazyk korčule až na ponožku. Nechcel som sa vyzuť, pretože som vedel, že mi noha napuchne," povedal Jones pre denník Columbus Dispatch. Zápas dohral a celkovo na ľade strávil 26 minút a 19 sekúnd. Najviac z celého tímu. "Zranenia patria k športu, ale toto je pre nás obrovská strata. Som za neho veľmi smutný," dodal kouč John Tortorella, ktorý namiesto Jonesa dá šancu Daltonovi Proutovi alebo Scottovi Harringtonovi.

 

Štvrtý muž draftu 2013 začal svoju kariéru v drese Nashvillu Predators. Do Columbusu prišiel 6. januára výmenou za útočníka Ryana Johansena. V NHL odohral 250 zápasov s bilanciou 20+89.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies