NHL: Obama prijal Gáboríka s Kings v Bielom dome

NETKY.SK • 3 Február 2015, 09:11 • 2 min
NHL: Obama prijal Gáboríka s Kings v Bielom dome

WASHINGTON - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa stretol s prezidentom USA Barackom Obamom.

slovakia

left justify in out

Svetový líder prijal v pondelok v Bielom dome vo Washingtone celý tím Los Angeles Kings, ktorého súčasťou je aj Gáborík. Okrem víťazov Stanleyho pohára 2014 sa na prijatí zúčastnili aj víťazi futbalovej MLS Los Angeles Galaxy. Oba kluby majú jedného majiteľa.

 

 

 

 

Kings zavítali k Obamovi po dvoch rokoch, vo Washingtone boli aj 26. marca 2013. Americký prezident nezabudol hráčom pripomenúť, že na ceste za trofejou vyradili Blackhawks z jeho Chicaga. Obama ocenil nepoddajnosť Kings počas minuloročného play-off najmä v sérii so San Jose, ktorú otočili z 0:3 na 4:3. "Kings urobili jednu neuveriteľnú a nemysliteľnú vec. Mesto, ktoré nepozná sneh a ľad a nemá zimu, sa stalo hokejovým a zažilo zápas pod holým nebom. Ľudia si obľúbili tím, hráčov ako Jonathan Quick, Justin Williams i prvý útok Dustin Brown, Anže Kopitar a Marián Gáborík. Tešia sa z Jeffa Cartera a jeho hokejového úsmevu a samozrejme aj z trénera Darryla Suttera s jeho jednoduchými odpoveďami pre médiá," povedal Obama. 

 

Kouč Sutter odovzdal prezidentovi Obamovi striebornú hokejku a čierny dres Kings. "Je to lepší dar ako pero. Je to excelentné," ďakoval Obama, ktorého prvýkrát navštívili útočníci Marián Gáborík, Tyler Toffoli, Tanner Pearson, brankár Martin Jones a obrancovia Robyn Regehr a Jeff Schultz. Už tretiu návštevu Bieleho domu absolvoval Justin Williams. Pozvánku do Washingtonu odmietol Mike Richards, ktorého Kings poslali pred týždňom cez waiver listinu na farmu do Manchestru. Informácie zverejnil web NHL.com. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona