NHL: O zmluvu v zámorských kluboch bojujú Cehlárik aj Bubela

NETKY.SK • 26 September 2016, 13:36 • 2 min
NHL: O zmluvu v zámorských kluboch bojujú Cehlárik aj Bubela

NEW YORK - Šesticu Slovákov v aktuálnom týždni ešte čakajú finálové súboje na Svetovom pohár v Toronte proti domácej Kanade, no ďalší hokejisti spod Tatier sa už pripravujú v kluboch zámorskej NHL na novú sezónu. Niektorí v kempoch bojujú o miesto v prvom tíme, pretože majú podpísané dvojcestné zmluvy.

slovakia

left justify in out

Ide o Petra Cehlárika v Bostone, Erika Černáka s Petrom Budajom v Los Angeles, Mareka Hrivíka v NY Rangers a Marka Daňa vo Winnipegu. Dvaja kontrakt s organizáciami profiligy nemajú vôbec - Radovan Bondra v Chicagu a Miloš Bubela v Pittsburghu sa snažia presvedčiť trénerov o tom, že majú potrebnú výkonnosť na to, aby zmluvu dostali. Ďalšia dvojica nehrá na spomenutom SP ani netrénuje v kluboch, zdravotné problémy totiž trápia Martina Réwaya a Tomáša Jurča. Kým Košičan sa zotavuje po operácii chrbta a úvod sezóny vo farbách Detroitu isto nestihne, Martinovi Réwayovi s dvojcestnou zmluvou v Montreale hrozí, že vynechá celú sezónu alebo jej podstatnú časť. Na Slovensku ho totiž museli hospitalizovať s vírusom, ktorý spôsobil zápal srdcového svalu.


Poltucet Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Marián Gáborík, Tomáš Tatar a Marián Hossa sa s poskladaným tímom Európy dostal už do finále Svetového pohára, čo mnohí nečakali. Ich príchod do klubov sa nateraz odkladá a nevedno, kedy sa zapoja pri prípravy na novú sezónu. S jednocestným kontraktom s Chicagom trénuje Richard Pánik a s Torontom Martin Marinčin.

Prehľad Slovákov v kluboch zámorskej hokejovej NHL, so zmluvami alebo bojujúci o kontrakt:


Boston Bruins: Zdeno Chára (jednocestná zmluva, aktuálne na SP), Peter Cehlárik (dvojcestná zmluva)
Chicago Blackhawks: Marián Hossa (jednocestná zmluva, aktuálne na SP), Richard Pánik (jednocestná zmluva), Radovan Bondra (bojuje o zmluvu)
Detroit Red Wings: Tomas Jurčo (jednocestná zmluva, po operácii), Tomáš Tatar (jednocestná zmluva, aktuálne na SP)
Edmonton Oilers: Andrej Sekera (jednocestná zmluva, aktuálne na SP)
Los Angeles Kings: Marián Gáborík (jednocestná zmluva, aktuálne na SP), Erik Černák (dvojcestná zmluva), Peter Budaj (dvojcestná zmluva)
Montreal Canadiens: Martin Réway (dvojcesná zmluva, choroba)
New York Islanders: Jaroslav Halák (jednocestná zmluva, aktuálne na SP)
New York Rangers: Marek Hrivík (dvojcestná zmluva)
Pittsburgh Penguins: Miloš Bubela (bez zmluvy)
Toronto Maple Leafs: Martin Marinčin (jednocestná zmluva)
Winnipeg Jets: Marko Daňo (dvojcestná zmluva)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona