NHL: O play-off bojuje zo Slovákov už len Chára

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 13:35 • 2 min
NHL: O play-off bojuje zo Slovákov už len Chára

BRATISLAVA - Dva dni pred záverom základnej časti zámorskej hokejovej NHL je zo slovenského pohľadu už len jediný otáznik - či sa Boston kapitána Zdena Cháru prebojuje do play-off.

slovakia

left justify in out

 Bruins bojujú o posledné dve miestenky do vyraďovacej časti Východnej konferencie s Ottawou a Pittsburghom. Kým Senators a Penguins majú situáciu vo svojich rukách, Boston musí bodovať naplno a spoľahnúť sa zaváhanie aspoň jedného z konkurentov.

 

Na siedmom mieste tabuľky je zatiaľ Ottawa s 97 bodmi, pred sebou má ešte sobotňajší duel vo Philadelphii. O bod menej má Pittsburgh, no ten absolvuje dve stretnutia - v piatok doma proti NY Islanders a v sobotu v Buffale. Ešte bod za "tučniakmi" je Boston, ktorý v sobotu odohrá posledný duel základnej časti na ľade Tampy Bay. V prípade rovnosti bodov jednotlivých tímov je kritériom počet víťazstiev v riadnom hracom čase alebo v predĺžení, v tomto ukazovateli je na tom zatiaľ najlepšie Pittsburgh (38) pred Bostonom (37) a Ottawou (36). 

 

Chára hrá v závere základnej časti len so sebazaprením, v predchádzajúcich súbojoch ho zasiahol puk do ľavého členka a kapitán Bostonu podľa všetkého cíti bolesť, pri chôdzi kríva. Hovoriť o zdravotných problémoch však odmieta. Najvyšší muž NHL veľmi chce pomôcť svojmu tímu postúpiť do play-off. 

Ďalší Slováci už majú jasno. Do play-off postupujú Marián Hossa s Chicagom, Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský s tímom New York Islanders aj Tomášovia Jurčo a Tatar s Detroitom. Do vyraďovacej časti nepostúpili Marián Gáborík a Andrej Sekera v mužstve obhajcu Stanleyho pohár Los Angeles Kings, Richard Pánik s Torontom, Tomáš Kopecký s Floridou, Andrej Meszároš s Buffalom, Marko Daňo s Columbusom ani Martin Marinčin s Edmontonom. 

Daňo a Marinčin po základnej časti NHL pravdepodobne poputujú na výpomoc do farmárskych tímov Springfield Falcons, resp. Oklahoma City Barons v AHL. Oklahoma City je v tabuľke Západnej konferencii na 6. mieste a päť duelov pred koncom základnej časti má na deviate Toronto, ktoré ako prvé zatiaľ nepostupuje do play-off, náskok 7 bodov. Springfield je vo Východnej konferencii zatiaľ deviaty, len bod za zatiaľ postupujúcim Portlandom. 

 

Ostatní hráči by mohli byť k dispozícii trénerovi slovenskej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Česku (1.- 17. mája). Výnimkou je však Andrej Sekera, ktorý je zranený a v národnom mužstve sa v Ostrave nepredstaví. Kouč Vůjtek ani jeho spolupracovníci v realizačnom tíme slovenskej reprezentácie v posledných dňoch hráčov z NHL nekontaktovali. "Musíme si počkať, ako to dopadne v boji o play-off v NHL a na lekárske výsledky hráčov. Máme však prísľub od všetkých hráčov, ktorí nepostúpia do play-off, že pricestujú. Pre nás by bolo ideálne, keby chlapci mohli pricestovať čím skôr, aby si trochu oddýchli a s nami absolvovali záver prípravy," povedal tréner Vůjtek. 

 

Slováci v NHL dva dni pred koncom základnej časti 2014/2015: 
Marián Hossa (Chicago) - istá účasť v play-off 
Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský (obaja NY Islanders) - istá účasť v play-off 
Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo (Detroit) - istá účasť v play-off 
Zdeno Chára (Boston) - bojuje o play-off vo Východnej konferencii 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Marián Gáborík, Andrej Sekera (Los Angeles) - nepostúpil do play-off vo Západnej konferencii 
Richard Pánik (Toronto) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii 
Tomáš Kopecký (Florida) - nepostúpil do play-pff vo Východnej konferencii 
Andrej Meszároš (Buffalo) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii 
Marko Daňo (Columbus) - nepostúpil do play-off vo Východnej konferencii, smeruje na farmu do Springfieldu v AHL
Martin Marinčin (Edmonton) - nepostúpil do play-off v Západnej konferencii, smeruje na farmu do Oklahoma City v AHL 

Program relevantných zápasov v boji o posledné dve miestenky v play-off zámorskej NHL - časy sú v SELČ: 
piatok 10. apríla: Pittsburgh Penguins - New York Islanders (1.00 h už v sobotu ráno) 
sobota 11. apríla: Philadelphia Flyers - Ottawa Senators (18.30), Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins (1.00 h už v nedeľu ráno), Tampa Bay Lightning - Boston Bruins (1.30 h už v nedeľu ráno) 

Bilancia relevantných tímov v boji o posledné dve miestenky v play-off zámorskej NHL: 
Ottawa 81 zápasov, 97 bodov, 36 víťazstiev v riadnom hracom čase alebo v predĺžení 
Pittsburgh    80 zápasov, 96 bodov, 38 víťazstiev v riadnom hracom čase alebo v predĺžení 
******************************************************************************************************
Boston    81 zápasov, 95 bodov, 37 víťazstiev v riadnom hracom čase alebo v predĺžení 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies