NHL: O Haláka sa vraj začali zaujímať iné kluby

NETKY.SK • 3 November 2016, 09:10 • 2 min
NHL: O Haláka sa vraj začali zaujímať iné kluby

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák možno v NHL napokon skutočne zmení dres. Podľa magazínu The Fourth Period (TFP) sa o 31-ročného gólmana, ktorého New York Islanders pred pár dňami ponúkli na výmenu, už začali živšie zaujímať konkurenčné kluby.

slovakia

left justify in out

Spomenutý zdroj prostredníctvom svojich kontaktov zistil, že dva tímy sa u "ostrovanov" vážne informovali o Halákovi. "V utorok bolo podľa viacerých médií od trejdu ďaleko a rokovania len strnulé. Situácia sa evidentne zmenila," píše TFP a pripomína, že pár klubov vrátane Los Angeles a Dallasu aktuálne rieši brankársku otázku. Kings budú ešte viac než mesiac bez svojej zranenej dlhodobej jednotky Jonathana Quicka, Stars zasa nenachádzajú potrebnú oporu vo fínskej dvojici Kari Lehtonen, Antti Niemi.

Islanders ponúkli Haláka na výmenu po tom, čo sa jeho agent Allan Walsh na twitteri verejne posťažoval na pretlak brankárov v mužstve. Podľa neho nedostávajú na tréningoch dostatočný priestor. Významnou prekážkou pri možných rokovaniach o výmene je Halákov príjem, ktorý zaťaží platový strop klubu nemalou sumou 4,5 milióna dolárov v tejto aj nasledujúcej sezóne. Je len málo organizácií, ktoré si ho v súčasnosti môžu dovoliť - napríklad slabá Carolina. Halák naskočil v tomto ročníku do 6 stretnutí, dosiahol dve víťazstvá so slabou úspešnosťou zásahov 89,8 percenta a priemerom 3,15 inkasovaného gólu. Ak skutočne zmení dres a nepôjde o návrat do bývalého klubu, bude to po Montreale, St. Louis, Washingtone a New Yorku Islanders jeho v poradí piaty tím v NHL. Má platný kontrakt do konca sezóny 2017/2018.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona