NHL: Nyquistovi sa darí strelecky ako Ovečkinovi či Buremu

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 13:29 • 2 min
NHL: Nyquistovi sa darí strelecky ako Ovečkinovi či Buremu

DETROIT - Švédskemu útočníkovi Gustavovi Nyquistovi z tímu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings sa v sezóne 2013/2014 mimoriadne darí v ofenzíve.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný rodák z Halmstadu už strelil 28 gólov v ročníku a je najlepším strelcom "červených krídel". Väčšinu z nich dosiahol po 20. januári a pri dôkladnejšom pohľade do štatistík je jasné, že v ostatných 28 dueloch zaznamenal 23 presných zásahov.

 

"Neviem, koľko hráčov histórie niečo také dokázalo, ale určite ich nie je veľa," povedal generálny manažér klubu Ken Holland. Podľa zámorských zdrojov sa v oficiálnych štatistikách po roku 1989 prezentovali podobným kúskom iba dvaja Rusi - Alexander Ovečkin a Pavel Bure. Nyquista jeho osobné rekordy príliš nezaujímajú a pozerá len na to, ako sa darí jeho mužstvu a či sa mu podarí postúpiť do play-off. "Nič iné nie je dôležitejšie," myslí si Švéd. Ak áno, predĺžia Red Wings šnúru účastí vo vyraďovacej časti už na 23 sezón.

 

Produktivita švédskeho krídelníka prišla s dostatkom priestoru na ľade zraneniami sužovaného Detroitu. Pri viacerých absenciách mnohých opôr sa do zostavy "červených krídel" postupne prepracovali viacerí mladíci - okrem Nyquista aj Tomáš Tatar či Tomáš Jurčo. Ešte v jeseni ho vedenie klubu poslalo na farmu so slovami, aby na sebe tvrdo pracoval a čakal na šancu. "A tá prišla," hovorí s úsmevom Nyquist.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies