NHL: NY Rangers v 7. zápase zdolali Carolinu

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 08:53 • 2 min
NHL: NY Rangers v 7. zápase zdolali Carolinu

RALEIGH – Hokejisti New York Rangers sa po siedmich rokoch prebojovali do finále Východnej konferencie NHL. V noci na utorok zvíťazili v rozhodujúcom siedmom dueli 2. kola play off na ľade Caroliny 6:2 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Pod tlakom hrajú Rangers svoj najlepší hokej

 

Dvomi gólmi sa pod víťazstvo hostí podpísali Chris Kreider, Adam Fox a Andrew Copp strelili zhodne gól a pridali jednu asistenciu, Mika Zibanejad nazbieral tri asistencie. Tradičnou oporou "jazdcov" bol brankár Igor Šesťorkin, ktorý pomohol k postupu 36 úspešnými zákrokmi. Hurricanes prehrali doma prvýkrát v tejto vyraďovačke, všetkých sedem predošlých domácich súbojov vyhrali. Rangers otočili sériu, v ktorej prehrávali 0:2 i 2:3. „Sme odolné mužstvo. Už päťkrát sme v play off čelili hrozbe vyradenia a všetkých päť stretnutí sme zvládli. Chceme si toto momentum preniesť do ďalšieho kola," vyjadril sa pre nhl.com obranca Fox.

 

 

Zibanejad (4+4) a Fox (2+6) potvrdili vynikajúcu formu. Ťahajú päťzápasovú bodovú šnúru, počas ktorej obaja zaznamenali osem kanadských bodov. Fox nazbieral tretí najvyšší počet bodov v ligovej histórii v zápasoch "o prežitie" počas jednej vyraďovačky - desať v piatich dueloch. Viac ich mali len útočníci Justin Williams (11 v 7 zápasoch) a Anže Kopitar (11 v 7 dueloch) v roku 2013.

 

Doterajší rekord u obrancov bol osem bodov. Kreider v zápasoch o všetko nastrieľal už 14 gólov, čím prekonal lídra medzi aktívnymi hráčmi Alexandra Ovečkina (13). V celej histórii NHL ich viac strelili len Mark Messier (16), Jaromír Jágr, Maurice Richard, Justin Williams a Gilbert Perreault (všetci 15).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)

 

Rangers postúpili do finále konferencie prvýkrát od roku 2015. Stretnú sa v ňom rovnako ako pred siedmimi rokmi s Tampou Bay, vtedy podľahli Lightning v siedmich zápasoch. Prvý súboj s obhajcom titulu, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Erik Černák, je na programe v noci na štvrtok v newyorskej Madison Square Garden (2.00 SELČ).

 

„Samozrejme, Tampa má skvelý tím, dvakrát vyhrali Stanleyho pohár. Jon Cooper je výborný tréner a môj dobrý priateľ. Bude to parádny súboj," povedal tréner Rangers Gerard Gallant. „Mohla by to byť zábavná séria. V základnej časti sme nad nimi trikrát vyhrali, no to nič neznamená. Tešíme sa na túto výzvu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies