NHL: Novým trénerom Vancouveru sa stal Desjardins

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 20:54 • 2 min
NHL: Novým trénerom Vancouveru sa stal Desjardins

VANCOUVER - Novým trénerom zámorského hokejového klubu NHL Vancouver Canucks sa v pondelok stal Willie Desjardins.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročný kouč viedol v posledných dvoch sezónach v nižšej súťaži AHL Texas Stars, ktorý je farmárskym tímom Dallasu Stars. V tejto sezóne doviedol Texas k zisku Calderovho pohára a v minulej sa stal najlepším trénerom roka.
     

"Je to pre mňa veľká výzva. V klube je veľa dobrých ľudí a máme spoločný cieľ," uviedol pre nhl.com Desjardins, ktorý sa tak stal 18. trénerom v histórii Canucks.
     

Vo Vancouveri nahradil Johna Tortorellu, ktorý vydržal v klube len jednu sezónu a nedoviedol svoj tím do play-off. Desjardins mal podľa TSN ponuku aj s Pittsburghu Penguins, ale uprednostnil kanadský tím. Z NHL už tento tréner skúseností má, pretože v rokoch 2010-2012 bol asistentom v Dallase. V minulosti viedol desať rokov Medicine Hat Tigers v juniorskej súťaži WHL a v roku 2010 doviedol kanadský juniorský tím k striebru na majstrovstvách sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies