NHL: Novým spoluhráčom Gáboríka v Los Angeles Kings bude veterán Iginla

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 08:02 • 2 min
NHL: Novým spoluhráčom Gáboríka v Los Angeles Kings bude veterán Iginla

DENVER/LOS ANGELES - Novým spoluhráčom slovenského hokejistu Mariána Gáboríka v klube NHL Los Angeles Kings sa stal veterán Jarome Iginla.

slovakia

left justify in out

"Králi" získali 39-ročného kanadského krídelníka z Colorada výmenou za podmienenú voľbu v 4. kole budúcoročného draftu.

Ako uviedla televízna stanica TSN, Iginla musel zrušiť klauzulu o zákaze výmeny, aby mohli kluby transakciu zrealizovať. Na základe dohody bude Colorado stále vyplácať hráčovi polovicu jeho platu.

 

Iginla strávil prevažnú časť kariéry v Calgary (1996-2013), kde si vydobyl renomé obávaného kanoniera. V sezóne 2001/2002 získal prestížnu Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca a Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti. O dva roky neskôr dokázal v 26 dueloch play off nazbierať 22 bodov a pomohol Flames k postupu do finále Stanleyho pohára, kde ale "plamene" zahasila víťazná Tampa Bay. Dvojnásobný olympijský šampión v drese kanadskej reprezentácie (2002, 2010) potom ukazoval svoje umenie aj v Pittsburghu a Bostone, následne sa upísal Coloradu. V tíme Avalanche však jeho kariéra postupne vädla. V prebiehajúcom ročníku dokázal v 61 dueloch streliť iba osem gólov a pridal k nim desať asistencií.

 

Hráč s nigérijským pôvodom si v Los Angeles vyberie nové číslo dresu. Jeho obľúbenú dvanástku totiž nosí v LA Gáborík. Iginla potvrdil, že si ju nebude od slovenského útočníka žiadať. "Spýtam sa mojich detí a vyberieme nové zábavné číslo," citovali Iginlu zámorské médiá.

 

Kým s Coloradom okupoval beznádejne poslednú priečku v tabuľke, s Kings bude bojovať o účasť v play off. "Už sa neviem dočkať prvého štartu v drese Kings," povedal pre TSN. "Niet pochýb, že Colorado má vo svojom kádri kopec mladých nádejných hráčov a čoskoro pôjde celé mužstvo výkonnostne hore. Ja však nemám toľko času. Vážim si šancu, ktorú som dostal, môžem hrať zápasy, v ktorých o niečo pôjde," dodal Iginla, ktorý odkrajuje poslednú sezónu zo svojej trojročnej zmluvy na 16 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona