NHL: Nováčikom mesiaca november sa stal Filip Forsberg

NETKY.SK • 1 December 2014, 20:33 • 2 min
NHL: Nováčikom mesiaca november sa stal Filip Forsberg

NEW YORK - Nováčikom mesiaca november v zámorskej NHL sa stal Filip Forsberg. Švédsky útočník Nashvillu Predators strelil v 13 zápasoch 9 gólov a zaznamenal 15 kanadských bodov. Bol najproduktívnejším zo všetkých nováčikov v NHL.

slovakia

left justify in out

Jeho protikandidátmi boli brankár Winnipegu Jets Michael Hutchinson, obranca Floridy Panthers Aaron Ekblad, krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau, krídelník Ottawy Senators Mike Hoffman a obranca Dallasu Stars John Klingberg.
     

Dvadsaťročný Forsberg odštartoval mesiac sériou šiestich zápasov s minimálne jedným kanadským bodom, pričom v každom strelil gól. Zopakoval tak podobný kúsok útočníka NY Islanders Michaela Grabnera, ktorý ako nováčik strelil gól v šiestich zápasoch za sebou vo februári 2012. Spomedzi aktívnych hráčov zažili šesťzápasovú gólovú sériu v nováčikovskej sezóne už len Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin a Grabner. Celkovo má menovec bývalej legendy NHL Petra Forsberga na konte v 23 dueloch 10 gólov a 13 asistencií. Informoval web profiligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona