NHL: Niederreiter aj ďalšie tri roky v Minnesote

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:09 • 2 min
NHL: Niederreiter aj ďalšie tri roky v Minnesote

MINNEAPOLIS - Švajčiarsky hokejový útočník Nino Niederreiter zostáva aj ďalšie tri roky v službách tímu NHL Minnesota Wild.

slovakia

left justify in out

Na predĺžení zmluvy sa obe strany dohodli vo štvrtok. Rokovania trvali celé leto a napokon to stihli do začiatku tréningového kempu 18. septembra. Finančné detaily nového kontraktu nezverejnili, ale denník Minneapoli Star Tribune píše o sume 8 miliónov amerických dolárov. "Som šťastný, že zostávam členom hokejovej rodiny Wild," vyhlásil 22-ročný Niederreiter na Twitteri. Neskôr pre oficiálny server Minnesoty doplnil: "Bol som už aj trochu nervózny, keď sa to takto ťahalo, lebo som nevedel, ako sa to skončí." 

 

Niederreitera draftovali New York Islanders v roku 2010. V drese "ostrovanov" strelil v 145 zápasoch 16 gólov a zaznamenal celkovo 39 bodov. V roku 2013 sa sťahoval do Minneapolisu a v uplynulej sezóne 36 bodmi (14+22) pomohol Wid k postupu do play-off. Vo vyraďovacej časti pridal tri góly a tri asistencie v 13 zápasoch vrátane víťazného gólu v siedmom súboji 1. kola Západnej konferencie proti Coloradu. "Môj cieľ bol jednoznačne pokračovať v NHL, lebo to je najlepšia ligová súťaž na svete. Na druhej strane, s blížiacou sa sezónou som už chcel mať vo vrecku nejakú zmluvu, a nie obávať sa, kde budem hrať. Preto som rád, že to napokon vyšlo s pokračovaním v Minnesote," reagoval Niederreiter aj v súvislosti s jednou z ponúk z Kontinentálnej hokejovej ligy. Mladík Niederreiter je členom strieborného tímu Švajčiarska z MS 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona